Προβολή Ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

Η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, πραγματοποιεί εκδήλωση όπου θα γίνει προβολή – παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά», μία παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ.

36 πολύτιμες μαρτυρίες αποτυπώνουν πλευρές από τη ζωή στη Μακρόνησο. Καταγράφουν τον τρόμο και τη βία, τα συστηματικά και μελετημένα βασανιστήρια, αλλά και τη σφιγμένη γροθιά, την καθαρή συνείδηση και τα μάτια των εξόριστων που «γέμισαν αύριο». Αναδεικνύεται η αντοχή της ανθρώπινης ύπαρξης όταν υπάρχει συνειδητοποίηση του σκοπού και του δίκιου του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ διατήρησαν τις μαρτυρίες πιστά, όπως καταγράφονται στις πηγές, χωρίς παρεμβάσεις και παρεμβολές. Καταγράφουν την ιστορική αλήθεια και αυτή θέλουν να διαφυλάξουν.

Πολύτιμα είναι και τα ντοκουμέντα που περιέχονται στο ντοκιμαντέρ, όπως φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, καθώς και έργα τέχνης αγωνιστών εικαστικών που είτε σχεδιάστηκαν κρυφά πάνω στη Μακρόνησο, είτε φιλοτεχνήθηκαν αργότερα με έντονες τις μνήμες από τον μαρτυρικό ετούτο τόπο. Ξεχωριστά είναι και τα animation του Νίκου Ραδαίου, που σχεδίασε ειδικά για το ντοκιμαντέρ.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε αυτό το αξιόλογο ντοκιμαντέρ την Παρασκευή 21/01/2022, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, στις 7:00μμ.

 

*Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία διάδοσης του κορονοϊού. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα ανάλογα πιστοποιητικά έγγραφα.

 

Φλώρινα, 18/01/2022