Π. Πέρκα: «Η αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ήταν επιβεβλημένη»

 Συνέντευξη της Βουλεύτριας και Γραμματέa της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Πέτης Πέρκα, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

«Η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών έπεσε με τίτλο: «Η απόλυτη συγκάλυψη». Η κυβερνητική πλειοψηφία, αφού αρνήθηκε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, συνέχισε στην εξεταστική με αποκλεισμό κρίσιμων για την υπόθεση μαρτύρων αλλά ακόμη και μέλους της Επιτροπής, κατασυκοφάντηση μαρτύρων, εξέταση της υπόθεσης ξεκινώντας από βάθος 30 ετών και πλήθος άλλων μεθοδεύσεων…. Η αποχώρησή μας ήταν επιβεβλημένη. Δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο έγκλημα της συγκάλυψης του εγκλήματος. Ωστόσο, παρά το περιβάλλον που συντονισμένα επέβαλε η πλειοψηφία και παρά τις δυσκολίες, καταθέσαμε κρίσιμα στοιχεία τα οποία ελπίζω οι δικαστικές αρχές να αξιοποιήσουν», δηλώνει η Βουλεύτρια και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο, Βαγγέλη Στολάκη.

Προσθέτει πως «ως Νέα Αριστερά πιστεύουμε ότι έχουμε χρέος απέναντι στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και απέναντι στην κοινωνία να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες».

«Μπορώ να πω ότι έχουμε απεγκλωβιστεί και ως πολιτικά υποκείμενα. Παράγουμε πολιτική, δίνουμε μία νέα πνοή και ελπίδα στους πολίτες -να ξαναθυμηθεί η βουλή τον καθαρό αριστερό λόγο, να επαναφέρουμε περιεχόμενο στην πολιτική και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας. Αυτό και μόνο δημιουργεί το αίσθημα της δικαίωσης», απαντά στο εάν νιώθει δικαίωση από την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι: «εντέλει, βλέπουμε μία εικόνα διάλυσης που μόνο κακό κάνει στο πολιτικό μας σύστημα. Εύχομαι τουλάχιστον αυτό να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν διάθεση και αγνή πρόθεση να προσφέρουν στην Αριστερά και στον τόπο».

«Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να καλύψει το πολιτικό κενό που υφίσταται στο χώρο της Αριστεράς και το κενό που προκαλεί η απουσία μίας μαχητικής, προγραμματικής αντιπολίτευσης. Επιθυμεί συγκεκριμένα να εκφράσει, να εκπροσωπήσει αλλά και να υπερασπιστεί τα κοινωνικά συμφέροντα που βάλλονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τις προσδοκίες και το αφήγημα της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές η Π.Πέρκα απαντά ότι: «η Νέα Αριστερά, απέναντι στην ηγεμονία που επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η Νέα Δημοκρατία, καταθέτει μία νέα αξιόπιστη πολιτική πρόταση που απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Την κλιματική κρίση, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την Τεχνητή Νοημοσύνη με μία πρόταση που έχει στο επίκεντρο τις ανισότητες, τη δικαιοσύνη στον καταμερισμό ωφελειών και βαρών, καθώς και την ανάγκη δίκαιης αναδιανομής πόρων στο πλαίσιο των τεράστιων αυτών μετασχηματισμών. Σαφώς και οι προκλήσεις αυτές επιτάσσουν την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου που για να έχει μέλλον οφείλει να είναι βιώσιμο με περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς όρους. Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με ισχυρό ρόλο για το δημόσιο και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος ώστε, να βγάλει την ελληνική κοινωνία από τη στασιμότητα των μηδενικών προσδοκιών και να δώσει νέα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής μας πρότασης αλλά και των ανθρώπων που πλαισιώνουν και θα πλαισιώσουν τον αγώνα της Νέας Αριστεράς για κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη και επανεκκίνηση της Δημοκρατίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:

https://www.makthes.gr/peti-perka-i-apochorisi-mas-apo-tin-exetastiki-epitropi-gia-ta-tempi-itan-epivevlimeni-691102