Συμμετοχή του Δήμου Αμυνταίου στη συνάντηση εργασίας στο Ρέσεν

Συνάντηση εργασίας που προκάλεσε το Επιμελητήριο της Μπίτολα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρέσεν της Βόρειας Μακεδονίας, την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Ρέσεν, ο Δήμαρχος της Μπίτολα, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Βορείου Μακεδονίας, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Ελένη Γυρίκη, εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών καθώς και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Η ανανέωση και η προώθηση της διασυνορικής συνεργασίας στην μετά κορωνοϊό περίοδο μεταξύ των Δήμων και των Επιχειρηματικών Κοινοτήτων  στην Πρέσπα-Πελαγονία, περιοχή  στις παραμεθόριες περιοχές της Δημοκρατίας  της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα συζητήθηκαν εκτενώς η ανάγκη για ευρύτερη συνεργασία σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, διασυνοριακές συνεργασίες, σε «επιχείρηση-προς-επιχείρηση»( b2b) συναντήσεις και εν γένει σε δικτυώσεις που έχουν στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στη μετά covid εποχή.

Γραφείο Τύπου                                                                                                           Δήμου Αμυνταίου