Συνάντηση Δημάρχου Αμυνταίου με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ.Γιώργο Βούτσινο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, είχε την την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ.Άνθιμος Μπιτάκης , στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Ευγενία Μαρνέρη καθώς και Διευθυντές Σχολείων του Δήμου Αμυνταίου.

Κέντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στη βελτίωση των υποδομών τους στην περιοχή του Αμυνταίου. Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης ο καθοριστικός ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η ανάγκη ενίσχυσης της με την τοπική παραγωγή και την αγορά εργασίας.

 

Γραφείο Τύπου                                                                                                               Δήμου Αμυνταίου