Συνάντηση θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της κοινότητας Βαλτονέρων με κύριο θέμα συζήτησης την «Μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων»

Την Πέμπτη 19/08/2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της κοινότητας Βαλτονέρων υπό μορφή άτυπης συνέλευσης με κύριο θέμα συζήτησης την «Μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Δημοτικου Σχολείου  Βαλτονέρων και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Συμμετείχαν οι βουλευτές της Π.Ε Φλώρινας   Γιάννης Αντωνιάδης   και Θεοπίστη  Πέρκα , οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Κιοσές  και Βασίλης  Άμπας , ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος  Μπιτάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Βαλτονέρων Κώστας  Μελισσανίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Λιάσης, Γιώργος  Χριστοφορίδης και Στέφανος Πράσσος,  καθώς και οι αντιδήμαρχοι  Παύλος Σαρηγιαννίδης  και Πέτρος  Μπερπερίδης.

Τοποθετήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και στη συνέχεια πήραν τον λόγο σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί για  την επί σειρά ετών καθυστέρηση στην λήψη απόφασης. Επειδή επρόκειτο για άτυπη συνέλευση, συγκεκριμένη απόφαση δεν πάρθηκε. Έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις, επισημάνθηκε και τονίστηκε η καθυστέρηση και απραξία λόγω κορωνοϊού και αντηλλάγησαν απόψεις ένθεν και ένθεν. Συμφώνησαν όλοι ότι είναι σημαντική για την πορεία  της υπόθεσης μια δικαστική απόφαση ( βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) που θα επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.  Συμφωνήθηκε  επίσης  μέσα στο φθινόπωρο του 2021  να ληφθεί μια απόφαση, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για  να συμπεριληφθεί η υπόθεση των Βαλτονέρων στο ταμείο της  «δίκαιης μετάβασης» και στα κονδύλια  που θα αρχίσουν να τρέχουν από 01/01/2022. Κρίθηκε δε αναγκαίο να υπάρχουν αποφάσεις του κοινοτικού, δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου προς την ίδια κατεύθυνση για διεκδίκηση άμεσης, μόνιμης και οριστικής λύσης.

 

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ