Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για το συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές.

Τα θέματα τα οποία συζήτησαν, ήταν η πορεία του προγράμματος αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και αποζημίωσης των επιχειρηματιών των οποίων επλήγη το εμπόρευμα από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό, καθώς επίσης και η δυνατότητα περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ως προς το πρώτο θέμα, ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε το βουλευτή πως το όλο πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό και της αποζημίωσης των επιχειρηματιών, κινείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου και εντός φυσιολογικών πλαισίων.

Ως προς το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ο κ. υφυπουργός συνεχίζει τις προσπάθειες ανεύρεσης κάποιου ανάλογου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ ώστε να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Βουλευτής και υφυπουργός συμφώνησαν να συναντιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή ροή του προγράμματος μέχρι την ολοκλήρωσή του και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ