Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου Δημήτρη Σταθάκη

Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Δημήτρη Σταθάκη.

Δύο ήταν τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν. Το πρώτο ήταν το γνωστό θέμα που αφορά στην Κοινότητα Σκοπιάς σχετικά με έκταση της Κοινότητας η οποία φαίνεται ότι ανήκει στην πόλη της Φλώρινας. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε το βουλευτή πως από τη στιγμή που του έθεσε ο βουλευτής το συγκεκριμένο θέμα προ αρκετών μηνών, αυτό φτάνει στην ολοκλήρωσή του αφού έχουν ξεχωρίσει οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της Σκοπιάς οι οποίοι μπορούν πλέον να απευθύνονται στον ανάδοχο και να συμμετάσχουν στον αναδασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τυπικά –και μόνο- περιμένουν το πόρισμα της νομικής υπηρεσίας ώστε να προχωρήσουν στην τελική επικύρωση.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. πρόεδρο την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Ελληνικού Κτηματολογίου και κατοίκων της Κοινότητας Σκοπιάς προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Σταθάκης απεδέχθη την πρόταση του βουλευτή και μετά την Καθαρά Δευτέρα θα οριστεί η μέρα και η ώρα της τηλεδιάσκεψης.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορά στις εργατικές κατοικίες του Αμυνταίου και στη σύσκεψη που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα προ ολίγων ημερών στο Αμύνταιο, με τη συμμετοχή των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών του Αμυνταίου και της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη ότι επί 27 χρόνια οι δικαιούχοι δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τούς τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών τους, κυρίως εξαιτίας ενός λάθους του Κτηματολογίου του Αμυνταίου που λειτουργούσε πιλοτικά τότε και μπέρδεψε τις εκτάσεις ανάμεσα σε Δήμο-Δασική Υπηρεσία-Κέντρο Υγείας και Εργατικές Κατοικίες. Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. πρόεδρο το Ελληνικό Κτηματολόγιο να βάλει σε άμεση προτεραιότητα ο,τιδήποτε του ζητηθεί από τη ΔΥΠΑ για την αποκατάσταση του λάθους και της αδικίας. Αναγνωρίζοντας το λάθος που έγινε πριν από 27 χρόνια από προκατόχους του, ο κ. Σταθάκης, απαντώντας, διαβεβαίωσε το βουλευτή πως θα είναι στην άμεση προτεραιότητά του και το θέμα των εργατικών κατοικιών του Αμυνταίου και το θέμα της Σκοπιάς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ