Συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνο Σέλτσα και την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα που απασχολούν την Π.Ε. Φλώρινας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της νέας οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών, η ένταξη σημαντικών έργων της περιοχής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, οι έλεγχοι για τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, η τιμή του γάλακτος, οι οικονομικές ενισχύσεις των αγροτών εκ μέρους του ΕΛΓΑ  κ.α. Η κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις δράσεις του Υπουργείου προκειμένου να αντιμετωπίσει όλα τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των αγροτών.

Ο κ. Βουλευτής, αφού ενημέρωσε την Υφυπουργό για όλα τα θέματα που απασχολούν τον νομό Φλώρινας, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που θα επιφέρει η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που αναθέτει στον ΕΛΓΑ την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικών ενισχύσεων για παραγωγούς που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εντός του 2017. Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα και στους παραγωγούς φασολιών του νομού Φλώρινας να λάβουν την σχετική ενίσχυση. Η ενίσχυση θα αφορά την παραγωγή φασολιού στην Πρέσπα αλλά και στον Δήμο Αμυνταίου (20 κοινότητες). Όσον αφορά την νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών για τον νομό Φλώρινας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι αυτή θα γίνει με τον πιο ορθολογικό τρόπο και ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί ο παραμεθόριος νομός μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνου Σέλτσα