Συνάντηση Τσίπρα με τους φορείς της Φλώρινας για το κόστος θέρμανσης της περιοχής

Ο Αλ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της περιοχής για τις προτάσεις που αφορούν στη λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους της ακριτικής Φλώρινας και το πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων της.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σ. Βόσδου, τον Δήμαρχο Φλώρινας  Β. Γιαννάκη, τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας Κ. Σιάκο και την Πρόεδρο του Αγρ. Συλλόγου Αμυνταίου Δ. Κρητικού, με την παρουσία της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, σχετικά με το κόστος της θέρμανσης της Φλώρινας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρχικά σημείωσε ότι βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η δραστική μείωση των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα (μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα, κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, στο 6%), πράγμα που θα ανακουφίσει την κοινωνία άμεσα. Ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα καθολικό μέτρο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στις λιγνιτικές περιοχές, που θα έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και θα καλύπτει το σύνολο των κτιρίων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων και το σύνολο των δημοσίων κτιρίων. Μίλησε για την θεσμοθέτηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ρυθμών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές και σημείωσε την ανάγκη για μια συμμετοχική και συμπεριληπτική ενεργειακή μετάβαση και ενεργειακή δημοκρατία.

«Οι πολίτες της Φλώρινας -της περιοχής με τον πιο βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα- υφίστανται μια ακόμα αδικία λόγω της βίαιης και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίησης, με δραματική αύξηση της ανεργίας και με την απειλή ερημοποίησης του τόπου τους», παρατήρησε. Στη συνέχεια, στηλίτευσε την επιλογή της ακύρωσης του έργου της τηλεθέρμανσης και την τραγική επιλογή για έλευση φυσικού αερίου για θέρμανση εν μέσω των εκρηκτικών αυξήσεων στην τιμή του.