Σύσκεψη φορέων της Π.Ε Φλώρινας για τα τρέχοντα θέματα και τα μεγάλα έργα του νομού

Την Τρίτη 09/02/2021 στις 12:00, συνεδρίασε το άτυπο συντονιστικό όργανο φορέων της Π.Ε Φλώρινας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ζωντανή παρουσία των συμμετεχόντων και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αποφυγή της μετάδοσης του Covid 19.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι  βουλευτές της Π.Ε Φλώρινας  Γιάννης Αντωνιάδης και Θεοπίστη ( Πέτη) Πέρκα, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Κιοσές και Βασίλης Άμπας,  οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος  Μπιτάκης  και Πρεσπών  Παναγιώτης Πασχαλίδης,  ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Λιάσης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Βόσδου, Γιώργος Κωτακίδης και Γιάννης Στράτακης .

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και τα μεγάλα έργα που έχουν σχέση με το 5ο ΣΕΣ-ΕΣΠΑ , το 6ο ΕΣΠΑ, την δίκαιη μετάβαση κ.α . Το πρώτο θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση ήταν η ανεργία και οι επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία. Εξετάστηκαν επίσης η πρόοδος των εργασιών στην μελέτη του κάθετου άξονα Φλώρινας –Αμυνταίου, η ολοκλήρωση των μελετών των αρδευτικών δικτύων Παρορίου και Τριανταφυλλιάς, η χρηματοδότηση μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα Χειμαδίτιδας και Βεγορίτιδας. Ακόμα συζητήθηκαν η λειτουργία του Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου της Φλώρινας, οι εξελίξεις στην ενέργεια και η λειτουργία των ΑΗΣ Μελίτης και Αμυνταίου, ο σχεδιασμός του σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκη-Φλώρινα-Αλβανία – FYROM, οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο κ.α

Συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και οι επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς για την προώθηση και επίσπευση των ανωτέρω θεμάτων, στα οποία δυστυχώς υπάρχουν καθυστερήσεις που οφείλονται τόσο στην  γραφειοκρατία όσο  και στην πανδημία  που τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζει την χώρα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημείωση : Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του κ. Βουλευτή και είναι από  παλαιότερη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου