Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη.

Ανακοίνωση για την 8 Μάρτη  Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης

Και στις 8 του Μάρτη και κάθε μέρα αγωνιζόμαστε και ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, στις ανισότητες και διακρίσεις κατά των γυναικών και ενάντια στον σεξισμό και στην ομοφοβία. Και θα συνεχίσουμε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο! Γιατί οι φεμινιστικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, στην Αμερική και στην Λατινική Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη!
Απαιτούμε έμπρακτη κατοχύρωση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών μας δικαιωμάτων και ισότητα σε όλα χωρίς περιορισμούς. Απαιτούμε ριζικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στην εργασία, στην φροντίδα, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο περιβάλλον. Παντού! Απαιτούμε ανατροπή και εξάλειψη της βίας που μας κακοποιεί, μας τραυματίζει, μας δολοφονεί. Απαιτούμε το στοιχειώδες: ελευθερία και ισότητα και το απαιτούμε και τώρα και διαρκώς!

Η φωνή μας δεν είναι μία! Είναι η φωνή εκατομμυρίων γυναικών του πλανήτη. Είναι μια φωνή που ενώνει τις διαφορετικές φωνές και τα διαφορετικά αιτήματα των γυναικών του κόσμου. Μια φωνή που προέρχεται από διαφορετικές τάξεις, κοινωνικές θέσεις, καταγωγές, φυλές, εθνότητες, χρώματα, θρησκείες, πεποιθήσεις, ταυτότητες, σεξουαλικούς προσανατολισμούς, γεωγραφίες και τόπους. Μια φωνή που εκφράζει διαφοροποιήσεις στις διακρίσεις και στις ανισότητες αλλά ταυτόχρονα ενώνει σε κοινούς αγώνες γιατί μας συμπεριλαμβάνει όλες. Εμείς οι γυναίκες του κόσμου ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις σεξιστικές και καταπιεστικές εξουσίες, ενάντια στους ακροδεξιούς, ρατσιστικούς και καπιταλιστικούς νεοφιλελευθερισμούς και αυταρχικά καθεστώτα και αγωνιζόμαστε για την χειραφέτηση και την ελευθερία μας! Και σήμερα και κάθε μέρα.

Διεκδικούμε:
• ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική και κοινωνική ζωή και σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων ως ισότιμες πολίτισσες
• εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών
• πλήρη εργασία και ίση αμοιβή, με ασφάλιση και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων
• δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα& περίθαλψη
• προστασία της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής μας υγείας
• το δικαίωμα στην αντισύλληψη, την άμβλωση και τη γέννα,
• εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Καλούμε σε δυναμικές φεμινιστικές κινητοποιήσεις όλες τις γυναίκες και όλα τα νέα κορίτσια!
Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν δυναμικά και αγωνιστικά στη φεμινιστική απεργία!
Καλούμε σε απεργία από την εργασία, τις οικιακές εργασίες και την φροντίδα και σε αποχή από την κατανάλωση και τα μαθήματα.
Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία, την Παρασκευή, 8/3/2019, 2:00 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στις επόμενες εκλογές και να αγωνιστούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την χειραφέτηση και την προώθηση της ουσιαστική ισότητας των φύλων.

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών/ Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης
Γιατί όταν σταματάμε εμείς, σταματάει να γυρίζει η γη!

                                                                                   Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.