Το όλον ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική ομιλία της Διαμάντως Κρητικού στο Φιλώτα

Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στην υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Διαμάντω Κρητικού κατά την προεκλογική της συγκέντρωση αφού παρευρίσκονταν σ’ αυτήν  το όλον ΠΑΣΟΚ αλλά και ο πρώην Υπουργός και επί 24 χρόνια βουλευτής στην ΠΕ Φλώρινας Γιώργος Λιάνης.

Ο χώρος της εκδήλωσης ασφυκτικά γεμάτος και δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε την κα Κρητικού ούτε και τον κ Λιάνη.

Ο Λιάνης είναι ένα «όνομα βαρύ σαν ιστορία» είπε η κα Κρητικού καλωσορίζοντας τον. Και ο κ. Λιάνης την χαρακτήρισε ως ένα «διαμάντι» στην πολιτική ζωή του τόπου μας και «Μπουμπουλίνα των αγροτών  όπως την έχει ονειρευτεί»  

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ

Προλογίζοντας την κα Κρητικού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζοντας την «ήρα από το στάρι» και φυσικά το τι ακολούθησε στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή.

Αιτιολόγησε γιατί βρίσκεται τώρα εδώ στο Φιλώτα, μετά από 12 χρόνια, και δεν νωρίτερα σε κάποια άλλη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ . «Βρίσκομαι εδώ γιατί είναι ο τόπος μου, είμαι εδώ γιατί δίπλα είναι η γενέτειρα μου το Αμύνταιο, είμαι εδώ γιατί έχουμε εκλογές και εγώ δεν έλειψα ποτέ από αυτές. Ο Λιάνης δεν έφυγε ποτέ από την περιοχή». «Το στέμμα της ζωής του» ανέφερε ο κ. Λιάνης είναι το 1/3 της ζωής του που βρίσκεται στην περιοχή, εκπροσωπώντας τους πολίτες  επί 24 χρόνια στο Κοινοβούλιο.

Να επισημάνουμε ότι ο κος Λιάνης ήταν ο πρώτος βουλευτής που έσπασε τις κομματικές αγκυλώσεις, τα κομματικά δεσμά, λειτουργώντας ως βουλευτής Φλώρινας και όχι ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ. « Η περιοχή σου επιβάλλει να αισθάνεσαι ένα ήθος, να είσαι βουλευτής της Ελλάδας, των συνόρων και όχι κάποιου κόμματος στο οποίο ανήκεις». Στην πορεία του των 24 χρόνων ουδέποτε διανοήθηκε να βάλει οποιασδήποτε μορφής ταμπέλες στους συμπολίτες του, και αυτό τον ανέδειξε ως βουλευτή της περιοχής ως εθνικό βουλευτή.

Να σημειώσουμε πως  έχει μια αστείρευτη αγάπη για την περιοχή και έναν απέραντο έρωτα για τους συμπατριώτες του. «Εδώ είναι η πατρίδα μου, εδώ είναι η ζωή μου εδώ θα έρθει και το τέλος μου», θα πει επιγραμματικά. Και αυτό είναι το απόσταγμα των 35 χρόνων πολιτικής του δραστηριότητας.

Ανθρώπινος στον απολογισμό του έργου του, αναγνώρισε και λάθη και παραλείψεις του, αλλά έδωσε αυτό που μπορούσε μέσα στο γενικότερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Το άλλο ζήτημα που τον φέρνει στο Φιλώτα είναι η υποψηφιότητα της Διαμάντως Κρητικού. «Με φέρνει αυτό το διαμάντι.  Έρχομαι εδώ για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον. Και το παρόν και το μέλλον είναι πιο σημαντικά και η Διαμάντω εκφράζει το παρόν και το μέλλον». Τι είναι η Διαμάντω στα μάτια μου αναρωτήθηκε; Γιατί είναι κάτι φυσιολογικό; Γιατί όταν την έβγαλα κάποτε στο ραδιόφωνο και άκουσα τη φωνή της κατάλαβα ότι δεν είναι μια αγρότισσα μόνο, αυτή εκφράζει ένα αγροτικό ήθος που είχε η Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μόνο του Αμυνταίου, της Βεγόρας εκπρόσωπος αλλά η «Μπουμπουλίνα των αγροτών».

Ο κ. Λιάνης πιστεύει ότι η κα Κρητικού μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή και το ΠΑΣΟΚ και ο αγώνας της δεν τελειώνει την Κυριακή. Ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον στη χώρα μας καθώς και παρελθόν βαρύ αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που έγιναν.

Ασκώντας κριτική στην κεντρική πολιτική σκηνή τους κατηγόρησε ότι ποτέ δεν έκατσαν όλοι σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν, να συγκυβερνήσουν. Είναι κάτι που λείπει από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Κλείνοντας ο κ. Λιάνης είπε στην κα Κρητικού «σου εύχομαι να γίνεις η καπετάνισσα όλων των αγροτών όπως σε έχω ονειρευτεί». Το να ελπίζουμε δεν φτάνει, γιατί η ελπίδα είναι παραίτηση, ο αγώνας χρειάζεται και σήμερα αρχίζεις τον αγώνα σου.

Η Διαμάντω Κρητικού αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής καθώς και τις λύσεις που μπορούν να , υποσχόμενη ότι θα αγωνιστεί για τη λύση τους όπως έκανε μέχρι τώρα στη ζωή της, όμως όχι μόνη της αλλά όλοι μαζί.