Τσίπρας: «Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά κάνουν λάθος»

«Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα αλλά κάνουν μεγάλο λάθος» δήλωσε από την Φλώρινα ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Γ. Μόδη, στην Φλώρινα.

«Η πολυπληθής σας παρουσία σηματοδοτεί ότι ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας θα τον κερδίσουμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι άλλο το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στις 7 του Ιούλη. Το κρίσιμο ερώτημα στις 7 του Ιουλίου είναι αν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά και ο καθένας να είναι μόνος του στην κρίση. Εδώ στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας που ενώνει που πρωταγωνιστεί που έχει αυτοπεποίθηση και γίνεται ξανά δυνατή».

«Ποια Ελλάδα θέλουμε για την επόμενη μέρα» είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν κερδίσαμε από το διχασμό, μόνο έχασε η πατρίδα μας από το διχασμό και ο λαός μας πληγώθηκε από το διχασμό. Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι πατριδοκάπηλοι».

Οπως είπε «αυτή την πολυτέλεια να συζητάμε προγράμματα για την επόμενη μέρα την κατακτήσαμε όλοι μαζί για να μπορούμε να πούμε ξανά «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11%, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια. Μπορούμε και έχουμε σχέδιο ώστε αυτή η εικόνα να είναι καθολική. 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε και θα το πετύχουμε».

Οπως τόνισε «είμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης, με δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με καλά και πολλά σχολεία, μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη από την Συμφωνία των Πρεσπών που ανέδειξε τη χώρα μας σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη που άλλαξε στάση σε μία νύχτα.

«Πού πήγαν οι υπερπατριώτες; Που είναι οι Μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα τώρα που πραγματικά απειλούνται από την Τουρκία; Τώρα υπόσχονται ότι θα τηρούν κατά γράμμα την «προδοτική» τάχα Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη στάση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς που πήραμε την απόφαση» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίζει το παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου για δήθεν λιγότερους φόρους που θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Θυμάται ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που έγδαραν τη μεσαία τάξη και σήμερα έρχονται ως λυτρωτές της» είπε.

Για να προσθέσει: «Όσοι παρακολουθούν τον κρυπτόμενο από το δημόσιο διάλογο Κυρ. Μητσοτάκη θα κατάλαβαν ότι είπε ότι δεν θα κάνει καμία παρέμβαση στην οικονομία το 2019, αλλά προσπαθήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να δελεάσει τους εταίρους και να ρίξουν οι Ευρωπαίοι τα πλεονάσματα το 2020 για να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις».

«Oλοι μαζί γυρίσαμε τον τροχό της ιστορίας τον περασμένο Αύγουστο, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε ξανά την Ελλάδα δυνατή. Ολοι μαζί θα πάμε ενωμένοι μπροστά για την επόμενη μέρα» είναι το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, που μιλά αυτή την ώρα σε οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/ekloges-2019-omilia-alexi-tsipra-sti-florina