Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης του ποταμού Σακουλέβα

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για το έργο ανάπλασης του ποταμού Σακουλέβα.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 2 εκ. ευρώ.

Η περιοχή παρέμβασης ξεκινά από το ύψος των Δικαστηρίων Φλώρινας και εκτείνεται παραποτάμια έως την οδό Βουκεφάλα.

Προβλέπεται η δημιουργία νέων πεζοδρομίων και η διαπλάτυνση των υφιστάμενων σε όλο το μήκος του έργου, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και χώρων πρασίνου, η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, η τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, η αντικατάσταση της τσιμεντένιας πεζογέφυρας πλησίον των Δικαστηρίων με μια νέα μεταλλική, η κατασκευή τριών νέων πεζογεφυρών και η διευθέτηση της κοίτης, ούτως ώστε να μεταφερθεί η ροή του νερού μακριά από τους πλευρικούς τοίχους του ποταμού όπου έχουν σχηματιστεί υπόσκαπτα με κίνδυνο κατάρρευσής τους και κατά συνέπεια κατάρρευσης του οδοστρώματος των παραποτάμιων οδών.

“Με το έργο αυτό αναμορφώνουμε μία κομβική περιοχή για την πόλη μας και συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η ανάπλαση του ποταμού Σακουλέβα υπήρξε προτεραιότητά μας και πλέον είμαστε σε θέση να δούμε ένα σημαντικό έργο να εκτελείται και με την ολοκλήρωσή του να αλλάζει πλήρως η όψη ενός ξεχωριστού τμήματος της πόλης” ανέφερε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.