Άμεση στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και άρση των κοινωνικών ανισοτήτων

Η στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Στήριξη της μεσαίας τάξης, που σήκωσε υπέρμετρο βάρος, με μόνιμα μέτρα φοροελαφρύνσεων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αποτελούν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωνε τον Απρίλιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Reuters. Και υπογράμμιζε: «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο
θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία». Με τα μέτρα αυτά ενισχύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ιδίως οι μικρές, δίνεται ανάσα στην αγορά, σημαντική ενίσχυση στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις. Έρχονται να προστεθούν σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις που έγιναν πριν την πανδημία και στα μέτρα στήριξης κατά την διάρκεια της εδώ και ένα χρόνο, που κράτησαν όρθια την κοινωνία και την οικονομία , και συγκεκριμένα .
• Μειώνεται από φέτος σε μόνιμη βάση η προκαταβολή φόρου για ελεύθερους
επαγγελματίας από 100% σε 55%.
• Μειώνεται από το 2022, σε μόνιμη βάση η προκαταβολή φόρου επιχειρήσεων από το 100% στο 80%. Ιδιαίτερα για φέτος η προκαταβολή μειώνεται στο 70%.
• Μειώνεται σε μόνιμη βάση ο συντελεστής φόρου επιχειρήσεων από το 24% στο 22% .
• Επεκτείνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και το 2022.
• Επεκτείνεται η αναστολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και το
2022.
Τα παραπάνω μέτρα που ανακοινώθηκαν αυξάνουν τη ρευστότητα στην αγορά, προσελκύουν επενδύσεις και βελτιώνουν το έδαφος για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και ισχυρή ανάπτυξη. Είναι μοχλός που δίνει ώθηση στην οικονομία μετά το τέλος της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία.

Δ.Ε.Ε.Π ΦΛΩΡΙΝΑΣ