Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Σ. Βόσδου και του Δημάρχου Β. Γιαννάκη για τις εξελίξεις στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του βουλευτή της  Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτηρίου Βόσδου και του δημάρχου Φλώρινας κ. Βασιλείου Γιαννάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/07/2022 , στο κτίριο της Π.Ε Φλώρινας.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στα λιγνιτωρυχεία της Αχλάδας. Ο κ. βουλευτής ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας  στην λήψη της δύσκολης απόφασης να κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία. Συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος που προέκυψε με τους εργαζόμενους αλλά και με τους κατοίκους της Αχλάδας κ.α.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων  με την παρουσία του Υπουργού Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, εκπροσώπων της ΔΕΗ, του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας  Γιάννη Αντωνιάδη , των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος), εκπροσώπων των εργαζομένων και  της τοπικής κοινότητας  και να ζητηθεί επιτακτικά μια άμεση λύση για την λειτουργία των  ορυχείων  Αχλάδας , την διασφάλιση των θέσεων εργασίας,  την συνέχιση της δραστηριότητας όλων των εταιρειών και των εργολάβων  που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη και το μέλλον των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Αχλάδας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας κ.  Γιώργο Γεραπετρίτη όπου ο κ. βουλευτής του εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων και των εργαζομένων για την τύχη του ορυχείου και την άμεση επαναλειτουργία του και ζήτησε και την δική του συμβολή για την ταχεία επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τέλος κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμα τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής και το ενδεχόμενο της μείωσης των εδρών στο νομό  καθώς και η πορεία των έργων τόσο της Περιφερειακής Ενότητας  όσο και του Δήμου Φλώρινας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ