Ένταξη προμήθειας φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη εντάχθηκε η πράξη προμήθειας φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Φλώρινας, συνολικής δαπάνης 1.499.693,20€ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Φλώρινας και στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων με ταυτόχρονη μείωση εκπομπών ρύπων και ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.

Την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη και έγκριση της μελέτης του Δήμου και την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή προχωρά σταθερά στην εκπόνηση και υλοποίηση σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

“Στόχος μας είναι η ριζική αναβάθμιση του φωτισμού σε κάθε γειτονιά και η εξοικονόμηση ενέργειας και στην κατεύθυνση αυτή κινείται το συγκεκριμένο έργο με την αντικατάσταση χιλιάδων λαμπτήρων σε κτίρια, υπαίθριους χώρους και οδούς” είπε χαρακτηριστικά.

Το έργο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED (οδικού δικτύου, κορυφής, αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, παραδοσιακού τύπου, γραμμικό, προβολείς, ιστοί γηπέδων).