Έργα ύψους άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στον Δήμο Αμυνταίου

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού  άνω των 13 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Αμυνταίου, πιστή στις δεσμεύσεις της για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με γνώμονα αυτές τις αρχές και μετά από συστηματική δουλειά τα έργα ωρίμασαν και εντάχθηκαν σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα από τα οποία αντλούνται πόροι. Ως εκ τούτου εντάσσονται στον προϋπολογισμό του Δήμου Αμυνταίου, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή τους, τα παρακάτω έργα:

  1. Την ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη του Δήμου Αμυνταίου» στον Άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προϋπολογισμού 421.600,00 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της βατότητας και των κυκλοφοριακών συνθηκών υφιστάμενων οδών άμεσης πρόσβασης σε καλλιέργειες του Δήμου Αμυνταίου.

 

  1. Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης  εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση οδοποιίας Κέλλης – Αγίου Αθανασίου» προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ.

 

  1. Την ένταξη του έργου ”Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Αμυνταίου”  6.368.847,74 ευρώ στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ  ενέκρινε με απόφαση του ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Το έργο, προϋπολογισμού 6.368.347 ευρώ, αφορά την κατασκευή μέρους του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κέλλης. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: α)την αντικατάσταση τμήματος αγωγού του εξωτερικού δικτύου στην Τ.Κ Κέλλης, β) την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τον τηλεέλεγχο-τηλεχειρισμό των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αμυνταίου.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου