Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται. Δημόσια, καθολική και δωρεάν παιδεία

Χαιρετίζουμε τη μαχητική και δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών από άκρη σε άκρη της χώρας, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά σε όλα τα συλλαλητήρια και με συντριπτικά ποσοστά στην απεργία- αποχή από το νόμο για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, συμμετοχή που ξεπέρασε σε πολλές περιοχές το 90%!

Η περήφανη στάση των εκπαιδευτικών έσπασε όλες τις απόπειρες τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού κόσμου, καταστολής και αγνόησε την δικαστική απόφαση που έκρινε πρωτόδικα παράνομη την απεργία, από την πολιτική ηγεσία και έδωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο μήνυμα αντίστασης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και η Κεραμέως μπροστά στη νέα παταγώδη αποτυχία και ήττα σέρνει εκ νέου  την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με την μορφή νέων σύγχρονων έκτακτων στρατοδικείων στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία με το επιχείρημα ότι αντιστρατεύονται ψηφισμένο νόμο της κυβέρνησης.

Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία,

είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου!

Τα σχέδια της κυβέρνησης, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Οδηγούν τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφού το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι η συνέχεια της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα την ασφάλιση και τη ζωή και δημιουργεί οργή και αντιδράσεις ευρύτερα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Το κύμα μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο αγώνας των εκπαιδευτικών εκφράζουν την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει απορρίψει και απονομιμοποιήσει την πολιτική τους. Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς και η ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

Μαχητική Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

 

Κοζάνη 12/10/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»