Αναγγελία πρόθεσης βουλευτικής υποψηφιότητας

Φίλοι και φίλες,

Μετά τη νικηφόρα πορεία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη λαμπρή νίκη των ευρωεκλογών και τις νίκες  Κασαπίδη, και των άλλων στην περιφέρεια και στους Δήμους, έρχεται και η ώρα των εθνικών εκλογών. Αισθάνομαι λοιπόν την βαθύτατη υποχρέωση να σας ενημερώσω ότι προτίθεμαι να κατέβω με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για βουλευτής, πάντα με τη βοήθεια και την στήριξή σας.

Τα πλεονεκτήματά μου έναντι των συνυποψήφιων μου τα γνωρίζετε. Πρώτα είμαι γυναίκα, σύζυγος και μητέρα και ευχαριστώ τον Θεό γιατί με αξίωσε να μεγαλώσω, εδώ στη Φλώρινα, μαζί σας, στη δική μας κοινωνία, δύο υπέροχα παιδιά.

Ύστερα εκλέχτηκα  πρωτοβάθμια Καθηγήτρια στην έδρα της  Νέας Ελληνικής Ιστορίας, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών (πρώην Παιδαγωγικής Σχολής),  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την έδρα δεν την κληρονόμησα, ούτε την παντρεύτηκα: έγραψα 14 βιβλία ιστορίας, πήρα μέρος σε 150 συνέδρια, έγραψα 150 άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Διετέλεσα μέλος και είμαι εν ενεργεία Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης, γνωστής ως ΕΛΕΙΕ. Διετέλεσα μάλιστα Αντιπρόεδρος του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, ΕΛΚΕ, του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το τρίτο μου πλεονέκτημα είναι ότι είμαι ΚΑΘΑΡΗ, ΑΦΘΑΡΤΗ!!!.

Δηλαδή:

α) Δεν απέτυχα ως άρχοντας της πόλης,  της περιφέρειας ή του νομού.

β) Δεν αυτοαναγορεύτηκα σε όψιμο άγγελο της κάθαρσης, όπως ο νυν βουλευτής. Είναι πολύ λίγο αξιόπιστο να αφυπνίζεσαι, την  παραμονή των εκλογών, και να αυτοπροσδιορίζεσαι πόλος και σημείο αναφοράς, αντίθετος με ένα σύστημα εξουσίας, του οποίου ήσουν 20 ΧΡΟΝΙΑ τώρα, μέρος. Αναφέρομαι στο δίδυμο εξουσίας Νομάρχης-Αντινομάρχης, Δήμαρχος-Βουλευτής, συνεργάτης Δημάρχου. Γιατί απλούστατα, οι άγγελοι της κάθαρσης, δεν μπορεί να προκύπτουν από αυτό που οι ίδιοι ορίζουν ως φθαρμένο και παλιό. Γατί μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. Και αν δεν ήθελαν και οι δύο αυτοί,  που αποτελούσαν το τέως δίδυμο εξουσίας σε αυτές τις εκλογές, το ίδιο πράγμα, δηλαδή το αξίωμα του βουλευτή, δεν θα είχατε την τύχη , συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, να το ζήσετε και αυτό: Δηλαδή, σε έναν νομό που μαστίζεται από την ανεργία, σε μια νεολαία που ξενιτεύεται για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, κάποιοι βολεμένοι να δημιουργούν νέο διακύβευμα: με ποιον είστε με τον τέως Δήμαρχο ή με τον πρώην αντινομάρχη και νυν εν ενεργεία βουλευτή;

Και ω της αγένειας, εμείς οι δύο δυνάμει γυναίκες στο ψηφοδέλτιο, να τοποθετούμαστε, στο πλαίσιο της  πολωτικής λογικής τους, στα απορρίμματα,  ή στην καλύτερη περίπτωση, να  θεωρούμαστε  διακοσμητικές γλάστρες του ψηφοδελτίου!!! Πέρα από το ότι ποτέ δεν καταδέχτηκα τον ρόλο της γυναίκας –γλάστρας θεωρώ και ότι δεν μου αξίζει μια τέτοια θεώρηση. Τίμησα και τιμώ τον επάγγελμά μου στην κοινωνία.  Και  δυστυχώς για αυτούς, έχω πολύ καλύτερες σπουδές και δεκαπλάσιο βιογραφικό!!!!

Ακόμα, αντί να μιλάμε για πολιτική, για σκοπούς και στόχους της επόμενης μέρας, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία για την παράταξη, αντί να αναφερόμαστε στα όσα δεινά έχει επισωρεύσει στην χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, ακούμε τον βουλευτή να αναφέρεται στο ΠΑΛΙΟ, εντός παράταξης, και να ορίζει τον εαυτό του ως ΝΕΟ, που θα πολεμήσει το ΠΑΛΙΟ, ενώ ο ίδιος ήταν μέρος του ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥ. Αιδώς Αργειοι!! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΠΟΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ.

Φίλοι και φίλες, πολίτες και πολίτισσες του νομού της Φλώρινας, αν θέλετε έναν δικό σας άνθρωπο, μια γυναίκα με ευαισθησίες, και δυναμική, που θα σταθεί δίπλα σας, τιμωρήστε τους. Αν θέλετε ένα πρόσωπο καθαρό, που μπορεί να σας κοιτάξει άφοβα στα μάτια, ψηφίστε με. Αν θέλετε ένα πρόσωπο πετυχημένο στη δουλειά του και κοινωνικά χρήσιμο, με πανελλήνια αποδοχή στο ακαδημαϊκό πεδίο, και όχι ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ψηφίστε με.

Ήμουν εδώ για τα παιδιά σας, τα είχα σαν παιδιά μου και είμαι περήφανη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μου, για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Θα παλέψω με τη σημαία της ΝΔ και με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για όλους σας. Για μια καλύτερη Φλώρινα. Που θα είναι κοντά στα όνειρα των παιδιών μας.

Ψηφίστε λοιπόν την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, για δική σας βουλευτή, εκπρόσωπο. Ψηφίστε για πρώτη φορά γυναίκα βουλευτή.

Όλοι, όλες, όλα αλλάζουν. Γιατί όχι και η Φλώρινα;

Σας αγαπώ.

Δική σας.

Καθηγητρια Σοφία Ηλιάδου-Τάχου