Ανακοίνωση για τα τέλη της τηλεθέρμανσης

Παλινωδίες…

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΤΕΠΑ οι οποίοι  εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και αφορούσαν κατανάλωση θερμικής ισχύος για τον Δεκέμβριο του 2019, είχε ενσωματωθεί αύξηση πάνω από 30% στα τέλη Τηλεθέρμανσης. Ήταν ακόμα μεγαλύτερη η έκπληξη διαβάζοντας την ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ για επιστροφή της συγκεκριμένης αύξησης στον επόμενο λογαριασμό.
Ο κ. Μπιτάκης ως πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ, γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι νέοι λογαριασμοί που θα εκδίδονταν τον Ιανουάριο και αφορούσαν κατανάλωση του Δεκεμβρίου θα περιλάμβαναν την αύξηση του 30%. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν το γνώριζε. Εάν δεν το γνώριζε, υπάρχει ζήτημα. Άρα η αύξηση είχε την έγκριση του.
Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι επιχειρείται να περάσει στην κοινή γνώμη ότι η συγκεκριμένη αύξηση των τελών Tηλεθέρμανσης ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Στο ΔΣ της ΔΕΤΕΠΑ η παράταξή μας δεν συμμετέχει με μέλη. Τις δύο θέσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, κατέχει η παράταξη του κ. Θεοδωρίδη. Συμμετέχουν ως μέλη αιρετοί από την παράταξη του κ. Μπιτάκη, μέλη όπως προαναφέραμε από την παράταξη του κ. Θεοδωρίδη, όπως επίσης δημότες και φορείς ύστερα από πρόταση ή την αποδοχή του δημάρχου. Εκεί όντως, στο ΔΣ της ΔΕΤΕΠΑ, η αύξηση πέρασε ομόφωνα για κατανάλωση θερμικής ισχύος από τις αρχές Ιανουαρίου 2020. Στο δε Δημοτικό Συμβούλιο όμως, η αύξηση των τελών τηλεθέρμανσης κατά 30% ψηφίστηκε κατ΄ πλειοψηφία, αφού η παράταξή μας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Γιαννιτσόπουλου και ο κ. Ελευθεριάδης, καταψήφισαν την συγκεκριμένη αύξηση.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπιτάκης υπήρξε μέλος του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΤΕΠΑ. Ως εκ τούτου γνώριζε για τις εξελίξεις και την κατασκευή των νέων λεβήτων, όπως και την ανάγκη χρηματοδότησης για την αγορά της βιομάζας.
Απεναντίας, προεκλογικά τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος  κ. Θεοδωρίδης όσο ο νυν δήμαρχος κ. Μπιτάκης, δεν κάνανε καμία αναφορά για αύξηση στην τιμή της Τηλεθέρμανσης.
Και μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν για τις ανάγκες της Τηλεθέρμανσης όπως και άλλες οικονομικές ανάγκες του Δήμου ή δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά λεφτά υπάρχουν για προσλήψεις και τοποθετήσεις σε εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων.

ΤΡΥΦΩΝ ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης