Ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης Φλώρινας: «Καταδικάζουμε τα ισραηλινά εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού»

Η Επιτροπή Ειρήνης Φλώρινας, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει και καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης που ξεκίνησαν με τη βάρβαρη εισβολή ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με δεκάδες τραυματίες. Αποτελεί προκλητική ενέργεια, καθώς η συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την ώρα που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τις οποίες κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967. Το κράτος του Ισραήλ, παράνομα, επιχειρεί να κατεδαφίσει τα σπίτια των Παλαιστινίων για να επεκτείνει τους παράνομους Εβραϊκούς εποικισμούς.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών στα οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, την ώρα που προχωρά με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στην κλοπή της Παλαιστινιακής γης. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και αρκετές χώρες της ΕΕ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την Ισραηλινή επιθετικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, συνάπτει και νέες, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!