Ανακοίνωση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για το επίδομα θέρμανσης

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την καταχώρηση των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης  αλλά και για την έκδοση της καινούριας Κ.Υ.Α ( Α 1004/2021-ΦΕΚ 38/Β/11-01-2021 ), θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες/ισσές μου για μια σειρά ενεργειών που  πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Αρχικά  θα πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά φέτος χορηγείται επίδομα θέρμανσης και όχι πετρελαίου, δίνοντας την δυνατότητα ένταξης μαζί με την επιδότηση πετρελαίου και στα καυσόξυλα, στο pellet και στο φυσικό αέριο. Έτσι οι δικαιούχοι είναι  περισσότεροι  και πιο πολλές οι κατηγορίες καύσιμων που επιδοτούνται. Για το συγκεκριμένο θέμα, είχε δεσμευτεί το καλοκαίρι του 2020 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης Θεόδωρος σε συνάντηση που είχαμε και το οποίο ανακοίνωσε στη συνέχεια. Επίσης το κονδύλιο που θα δοθεί είναι αυξημένο και καταβάλλεται έγκαιρα  σε σχέση με προηγούμενες  χρονιές.       Όσο αφορά το πρόβλημα που προέκυψε στην πλατφόρμα των αιτήσεων , αφορούσε  δώδεκα   κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τις οποίες ενημερώθηκα άμεσα από τους προέδρους και συγκεκριμένα από την Πρόεδρο Σιταριάς κ. Τσακμάκη Ζωή, την Πρόεδρο Νεοχωρακίου κ. Γκιορτζίνη Μαίρη, τον Πρόεδρο Λόφων κ. Μητσκόπουλο Γιάννη, τον Πρόεδρο Βεύης κ. Κυριακού Δημήτρη , τον Πρόεδρο Αετού κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο Σκλήθρου κ. Κολκίδη Παύλο, τον Πρόεδρο Βαλτονέρων  κ. Μελισσανίδη Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο Λιμνοχωρίου κ. Ταμήλια Αλέξανδρο ,τον Πρόεδρο Βαρικού κ. Κολέτσα Απόστολο, τον Πρόεδρο Κέλλης κ. Τάσκα Αθανάσιο,τον Πρόεδρο Κλειδιού κ. Νάστο Θωμά,   τον Πρόεδρο Κρυσταλλοπηγής κ. Νίτσα Βασίλη και τον κ. Νίτσα Λευτέρη , τους οποίους και ευχαριστώ. Επίσης για το ίδιο θέμα ενημερώθηκα και από τους δημάρχους Φλώρινας κ. Γιαννάκη Βασίλη, Αμυνταίου κ. Μπιτάκη Άνθιμο και Πρεσπών κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη. Στη συνέχεια επικοινώνησα τουλάχιστον τρεις  φορές με τον κ. Σκυλακάκη , ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι τα τεχνικά  θέματα  που προέκυψαν  θα λυθούν, πράγμα το οποίο και έγινε.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και  τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη,  για την ταχεία επίλυση του προβλήματος,  την έγκαιρη  χορήγηση των καυσόξυλων φέτος στους οικισμούς καθώς και για την διεύρυνση των δικαιούχων στο επίδομα θέρμανσης,  τα οποία αποτελούσαν και προσωπικές μου δεσμεύσεις απέναντι στις Φλωρινιώτισσες και τους Φλωρινιώτες , την προεκλογική περίοδο του Ιουλίου, του 2019.

 

Με συνέπεια λόγων και έργων συνεχίζουμε.