Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Παναγιώτας Πιχτράκη

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Γιώτα Πιχτράκη, κατοικώ στον Φιλώτα από όπου και κατάγομαι, προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι Πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είμαι μονογονέας  μιας υπέροχης έφηβης και εργάζομαι ως νοσηλεύτρια στο ΚΕ.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου.

Τα προβλήματα των μονογονεακών  οικογενειών, με τις μεγάλες δυσκολίες σε οικονομικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο,  η συναναστροφή μου με τη νεολαία, που σήμερα νιώθει προδομένη,   η πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία μου σε μονάδες υγείας  με έκανε να έρθω σε επαφή και να σχηματίσω προσωπική άποψη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας εδώ και πολλά χρόνια.

Από τη εφηβεία μου συμμετέχω ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου. Από το 2014 έως και σήμερα είμαι μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αμυνταίου ενώ πρόσφατα εκλέχτηκα σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό αλλά ενεργό πολίτη και εντός αυτού του πλαισίου αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση των συντονιστικών οργάνων  για την κάθοδό μου στις βουλευτικές εκλογές μαζί με τους υπόλοιπους εξαιρετικούς συναγωνιστές που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ.- ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Φλώρινας.

Σε μια εποχή που οι  οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές συνθήκες μαστίζουν τις κοινωνίες, με την ανθρωπιστική κυρίως κρίση να δημιουργεί κενά σε ιδεολογίες και να εδραιώνει την αμφισβήτηση σε αξίες και θεσμούς, καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον αυτού του πολυβασανισμένου τόπου και να επιλέξουμε τους ανθρώπους που μπορούν μακριά από συμφέροντα , πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή κίνητρα να αγωνιστούν με μόνο γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα.

Η έλλειψη πολιτικής οξυδέρκειας, η νωχελική στάση απέναντι σε καίρια ζητήματα και η μη παραδοχή λαθών και σφαλμάτων από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, οδήγησαν στην απαξίωση της πολιτικής και δη των πολιτικών.

Το δημοκρατικό πολίτευμα κλυδωνίζεται, πρωτίστως γιατί  δεν εκφράζεται καθολικά η γνώμη του λαού, η ελεύθερη βούληση του πολίτη χειραγωγείται και οδηγείται τελικά στον μηδενισμό και στην αποχή από τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίας.

Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όπως και οι ευρωεκλογές αδιαφιλονίκητα απέδειξαν ότι το δημοκρατικό πολίτευμα απειλείται από την αποχή …

Ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή, ανθρώπους που έχουν όραμα και πίστη στη δύναμη της συμμετοχής και της συνεργασίας. Οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Οι νέοι άνθρωποι πλήττονται από την ανεργία και την έλλειψη επαγγελματικών ευκαιριών, τα χωριά μας ερημώνουν και η χώρα μας γηράσκει. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να κρατήσουμε την πιο δυναμική πληθυσμιακά ομάδα στον τόπο μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διαθέτει πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα που μπορεί να αποτελέσει τη βάση και την κινητήριο δύναμη για επιχειρηματικές δράσεις και προσφέρει προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

σας ζητώ να στηρίξετε την προσπάθεια μας και να μας δώσετε την ευκαιρία να εργαστούμε στοχευμένα για το καλό της ακριτικής μας Φλώρινας. Με αίσθημα ευθύνης σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να μην σας απογοητεύσω και να φανώ αντάξια της δικής σας επιλογής.

 

Γιώτα Πιχτράκη

Υποψήφια Βουλευτής

ΚΙ.ΝΑΛ.- ΠΑΣΟΚ  Π.Ε. Φλώρινας