Ανατροπή – Δημιουργία: “Δε θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς πίσω από κλειστές πόρτες”

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με δύο θέματα:

  1. Συζήτηση για στήριξη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης
  2. Ενημέρωση – Συζήτηση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

θέλουμε να επισημάνουμε και να στηλιτεύσουμε τα παρακάτω:

Την ώρα που η Δυτική́ Μακεδονία βιώνει τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση  διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα ηγεσίας στην Περιφέρειά μας.

Ο κύριος Περιφερειάρχης στη συζήτηση του  πρώτου θέματος και μπροστά́ στο αδιέξοδο του και την αδυναμία του να απαντήσει για τις ελλείψεις και την ανεπάρκεια του προγράμματος στήριξης, όπως αναδείχτηκαν μέσα από́ τις προτάσεις που κατέθεσε ο συνδυασμός μας διά του περιφερειακού́ συμβούλου Ηλία Κάτανα, εξαπέλυσε σφοδρότατη και αναίτια επίθεση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, στοχοποιώντας αδίκως τον συγκεκριμένο περιφερειακό́ σύμβουλο.

Ανυπόστατες και έωλες κατηγορίες, χωρίς καμία τεκμηρίωση και μάλιστα συγχέοντας δομές και διοικήσεις αποδεικνύοντας άγνοια!

Αντί ο κύριος Κασαπίδης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής προσπαθεί́ να  μας πείσει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας άρχισε επί των ημερών του και όλες οι προηγούμενες, Περιφερειακές Αρχές, Δημοτικές Αρχές, Βουλευτικές Αρχές, ήταν ανύπαρκτες και «άφησαν ερείπια»!

Αλήθεια, ο κύριος Κασαπίδης δέκα πέντε χρόνια δεν ήταν Βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας; Ποια η προσφορά́ του και οι προτάσεις του;

Τελικά́ αποδεικνύεται ότι ο σοβαρός και τεκμηριωμένος αντιπολιτευτικός λόγος προκαλεί́ σύγχυση στον κύριο Κασαπίδη  εκθέτοντας τον με τα παραληρήματα του.

Εμείς αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί πάνω από όλα είναι ο Τόπος μας και οι Άνθρωποι του.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα για τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση, ο κύριος Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι κατόρθωσε να πάρει παράταση για τη διαβούλευση του σχεδίου, μέχρι της 30 Νοεμβρίου. Ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/11/2020, με όλους τους φορείς και τους Βουλευτές, παρουσία του κυρίου Μουσουρούλη, το Υπουργείο Ενέργειας του κυρίου Χατζηδάκη, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ρητώς αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την τελική εκδοχή του master plan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου, για το οποίο την κύρια, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη έχει ο Περιφερειάρχης κύριος Κασαπίδης, καθώς συζητούσαμε για ένα σχέδιο το οποίο ήδη είχε οριστικοποιηθεί!

Η κυβέρνηση δείχνει ότι «αγνοεί» επιδεικτικά τον κύριο Περιφερειάρχη, προσβάλλοντας τον ίδιο αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφρονώντας τους θεσμούς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη έστω και την ύστατη ώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του, επιδεικνύοντας θεσμική σοβαρότητα, απαιτώντας οι απόφασεις και οι προτάσεις της  συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου να ενσωματωθούν στο κυρίως κείμενο του Master plan από την Κυβερνητική Επιτροπή, και όχι ως συμπλήρωμα!

Είμαστε το ανώτερο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού της Δυτικής Μακεδονίας και δεν μπορεί η (Δίκαιη Μετάβαση) να αποφασίζεται ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών της.

Δε θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς πίσω από κλειστές πόρτες.

Κλείνοντας καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να φέρει προς συζήτηση όποιο θέμα θέλει και να το συζητήσουμε με σοβαρότητα, δημοκρατικά και κυρίως με στοιχεία και όχι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

 

     Γραφείου Τύπου

‘Ανατροπή – Δημιουργία’