Αναφορά Π. Πέρκα για το πρόβλημα θέρμανσης στο Δικαστικό Μέγαρο Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας. Η αναφορά συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και συνολικά κατατέθηκε από 11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

 Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα θέρμανσης στο Δικαστικό Μέγαρο Φλώρινας».

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2023, που απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας και καταγγέλλουν τη μη διάθεση των αναγκαίων και εγκεκριμένων κονδυλίων, αναζητώντας παράλληλα την απόδοση ευθυνών για την τοιουτοτρόπως απαξίωση της διαδικασίας της απονομής Δικαιοσύνης.

Η Πέτη Πέρκα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης, φέρνει το θέμα στη Βουλή,  είναι απαράδεκτο στην πόλη με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της Ελλάδας που η θέρμανση χρειάζεται μέχρι και τον Μάϊο, να λειτουργεί το Δικαστικό Μέγαρο χωρίς θέρμανση και μάλιστα όταν υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια. Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, τόσο για την επίλυση του προβλήματος όσο και για την απόδοση ευθυνών.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση επίλυση των αιτημάτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.

 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Κασιμάτη Νίνα

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μπακαδήμα Φωτεινή

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Πούλου Παναγιού(Γιώτα)

Φωτίου Θεανώ

 Φλώρινα, 21 Μαρτίου 2023

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη αποχής των μελών του, από την άσκηση των καθηκόντων  τους, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας. Ταυτοχρόνως  καταγγέλλει την έως σήμερα απαράδεκτη στάση των αρμοδίων φορέων,  για την μη διάθεση των αναγκαίων και εγκεκριμένων κονδυλίων, αναζητώντας παράλληλα την απόδοση  ευθυνών για την τοιουτοτρόπως απαξίωση της διαδικασίας της απονομής Δικαιοσύνης.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Στ. Καραντζίδης                                           Ιωάννης Γ. Ιωαννίδης