Αναφορά της Π. Πέρκα για την παράταση όλων των δηλωτικών και λοιπών υποχρεώσεων μηνός Ιανουαρίου

Αναφορά της Π. Πέρκα για την παράταση όλων των δηλωτικών και λοιπών υποχρεώσεων μηνός Ιανουαρίου και μετάθεση του χρόνου των πληρωμών των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας λόγω έκτακτης ανάγκης

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την επιστολή και αιτήματα του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας, με την οποία ζητούν παράταση όλων των δηλωτικών και λοιπών υποχρεώσεων μηνός Ιανουαρίου, λόγω του σεισμού της 09/01/22, COVID 19 και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και σαφής μετάθεση του χρόνου όλων των  πληρωμών των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για την ΠΕ Φλώρινας.

Η κ. Πέρκα ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κλάδο να ασκήσει με επάρκεια χρόνου αλλά και με μέτρα ασφαλείας το λειτούργημά του. Τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν τα προτεινόμενα μέτρα εξαιτίας της δεινής θέσης που κατέχει η περιοχή λόγω της έξαρσης της πανδημίας, της βίαιης απολιγνιτοποίησης, αλλά και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που οδηγούν τους πολίτες να χρειάζονται υπέρογκα ποσά για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους.

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

για τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Παράταση όλων των δηλωτικών και λοιπών υποχρεώσεων μηνός Ιανουαρίου, λόγω του σεισμού της 09/01/22, COVID 19 και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και σαφής μετάθεση του χρόνου όλων των πληρωμών των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για την ΠΕ Φλώρινας»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, το αίτημα του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Φλώρινας, με το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση παράταση όλων των δηλωτικών και λοιπών υποχρεώσεων μηνός Ιανουαρίου, λόγω του σεισμού της 09/01/22, COVID 19 και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και σαφής μετάθεση του χρόνου όλων των  πληρωμών των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για την ΠΕ Φλώρινας.

Ο Σύλλογος αφού παραθέτει τους σοβαρούς λόγους για την από 11/01/2022 κήρυξη της ΠΕ Φλώρινας ως περιοχής έκτακτης ανάγκης, τη δεινή θέση που κατέχει η περιοχή λόγω της έξαρσης της πανδημίας, της βίαιης απολιγνιτοποίησης, αλλά και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που οδηγούν τους πολίτες να χρειάζονται υπέρογκα ποσά για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους,  ζητά:

– να ανακοινωθούν άμεσα παρατάσεις σε όλες τις δηλωτικές φορολογικές  υποχρεώσεις  (ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΦΕΕ), αλλά και ό,τι ακόμα λήγει στις 31/01/2022, όπως μετατάξεις αγροτών,

– να ανακοινωθεί άμεσα και η όποια παράταση πρόκειται να δοθεί στις πληρωμές προς τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων της ΠΕ Φλώρινας προς το δημόσιο, διότι οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι περισσότεροι δεν έχουν δυνατότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους,

– την περαιτέρω επιδοματική ενίσχυση των νοικοκυριών της ΠΕ Φλώρινας, ίσως με κάποιο εφάπαξ ποσό προκειμένου να μπορέσουν να θερμανθούν αξιοπρεπώς τον φετινό χειμώνα που συνεχίζεται,

– την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της περιοχής με όποιον τρόπο θεωρηθεί προσφορότερος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κλάδο να ασκήσει με επάρκεια χρόνου αλλά και με μέτρα ασφαλείας το λειτούργημά του.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση και ικανοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Φλώρινας.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)