Αναφορά της Π. Πέρκα για την σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας με το δίκτυο του φυσικού αερίου της ΒΙΠΕ Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα, την Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας, με την οποία ζητούν μέριμνα και διασφάλιση της κατά προτεραιότητας σύνδεσης της Κοινότητας Ιτέας με το προς υλοποίηση δίκτυο σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας με το φυσικό αέριο.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας με το φυσικό αέριο»

Η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, την υπ’ αριθμ. 1/14-04-2022 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Φλώρινας θα πρέπει να μεριμνήσει για τη σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ειδικότερα, αμέσως μόλις το δίκτυο φτάσει στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας, πρέπει να διασφαλιστεί η κατά προτεραιότητα σύνδεση της Κοινότητας Ιτέας, λόγω του ότι η περιοχή είναι άμεσα πληττόμενη από την απολιγνιτοποίηση.

 

Επισυνάπτεται η σχετική Απόφαση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της Απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας Φλώρινας.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)