Αναφορά της Π. Πέρκα προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την απόσυρση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας

Αναφορά της Π. Πέρκα προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την απόσυρση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και την άρση των εντολών για την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

 Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, που αφορά στην απόσυρση των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και την άρση των εντολών για την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας. Η ανάδειξη στη Βουλή των δίκαιων αιτημάτων και προτάσεων του Συλλόγου αποσκοπεί στην άσκηση πιέσεων προς την αρμόδια Υπουργό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κυβέρνησης.

Η κ. Πέρκα ζητά την εξέταση του Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας και την εφαρμογή άμεσων ενεργειών που προτείνονται από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου τους, ώστε το ΥΠΑΙΘ να εξοπλίσει πλήρως όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε η τηλεκπαίδευση να πραγματοποιείται εντός τους όταν η πρόσβαση σε αυτές είναι ασφαλής για τους εκπαιδευτικούς.

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Απόσυρση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και των εντολών για την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας.»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας με Αρ.Πρωτ.397-24/01/2022 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με το οποίο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προτείνει πως το ΥΠΑΙΘ οφείλει να εξοπλίσει πλήρως όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε η τηλεκπαίδευση να πραγματοποιείται εντός τους. Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και έχουν ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία, έχουν δικαίωμα από εκεί να κάνουν τηλεκπαίδευση. Όταν, όμως, οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβασή τους στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν σε αυτήν, από τη στιγμή που δεν εγγυάται την ασφάλειά τους.

Γι’ αυτό καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας.

                                  Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)