Αντιπολεμική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, διοργανώνει την Κυριακή 15 Μάη  στις 6 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Emerald, αντιπολεμική εκδήλωση με ομιλία, προβολές, ποίηση και θεατρικό δρώμενο από μέλη του συλλόγου.

Η εκδήλωση εντάσσεται  στο πλαίσιο μιας σειράς πολύμορφων δράσεων που διοργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης και Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ο ΟΓΕ καταδικάζει τη στρατιωτική εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Ο πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ως συνέπειές του.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Ήδη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις, που εμπλέκει το λαό μας ακόμη περισσότερο στους  αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μετατρέποντας επ’ αόριστον ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων.

Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή. Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων κι αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του.