Απάντηση σε δημοσιεύματα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΠΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούσαν στις απουσίες των Δημοτικών Συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, κύριου Στάιου, έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Η ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εξαρτάται κυρίως από τις προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τα θέματα, από το πότε θα έρθουν οι πλήρεις εισηγήσεις από τα διάφορα τμήματα, από την παρουσία του Δημάρχου και τέλος από διάφορα αιτήματα συναδέλφων (έμποροι, εκπαιδευτικοί σε ολοήμερα κλπ).  Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι, αν η ημερήσια βγει Παρασκευή, τότε η συνεδρίαση θα γίνει Τρίτη.
  2. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που εκτελώ χρέη Προέδρου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει οκτώ συνεδριάσεις, τρεις ημέρα Δευτέρα και πέντε ημέρα Τρίτη ( η μία έγινε ώρα 13:00, για να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά ο κύριος Στάιος απουσίαζε.)
  3. Το 2012, εκτός Δευτέρας και Τετάρτης, έγιναν 21 συνεδριάσεις σε σύνολο 35, στις οποίες ο κύριος Στάιος ήταν παρών, όπως επίσης και συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (πάντα πρωινές ώρες), χωρίς να υπάρξουν επιστολές αγανάκτησης.  Θέλω να πιστεύω πως είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι από 01/01/2013 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δε λαμβάνουν καμία αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.
  4. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, επειδή διαπίστωσα ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίως της αντιπολίτευσης, δεν προσέρχονταν στις συνεδριάσεις, κάλεσα στο γραφείο μου τους Αρχηγούς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και συζητήσαμε το θέμα της απουσίας των συναδέλφων από τις συνεδριάσεις.
  5. Στο γραφείο του Προέδρου βρίσκομαι καθημερινά από 09:00 – 13:00 μμ και είμαι στη διάθεση κάθε  Δημοτικού Συμβούλου για οποιοδήποτε θέμα που έχει σχέση με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
  6. Υπενθυμίζω στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους ότι η θητεία του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου λήγει στις 31/08/2014.

Όσοι «κουράστηκαν» και δεν μπορούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις ή να ζητήσουν επισήμως άδεια απουσίας από το Δημοτικό Συμβούλιο ή να παραιτηθούν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Αντώνης Σίπκας

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου          

Φλώρινας