Απάντηση της ΝΟΔΕ Φλώρινας σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας ότι οι πολίτες της Φλώρινας δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν είναι λωτοφάγοι, όπως ισχυρίσθηκε ο γραμματέας της κομματικής σας οργάνωσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Φλώρινας.

Θα σας θυμάται για πάντα , για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια , για την φτωχοποίηση και την καταστροφή της μεσαίας τάξης , για την απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας για την υποβάθμιση της παιδείας , για τον ευτελισμό κάθε έννοιας κοινοβουλευτισμού, για την επιστράτευση μηχανισμών συνεχούς παραπληροφόρησης και ύβρεων με ηγέτη τον αμίμητο Πολάκη αλλά τελευταία και για τις αθρόες προσαγωγές πολιτών στα αστυνομικά τμήματα ακόμη και στην σκέψη ότι θα τολμήσουν  να διαμαρτυρηθούν , και για τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία που ασκείται από τους μηχανισμούς καταστολής που προσπαθείτε να δημιουργήσετε, και για τις αποκαλυπτικές της εργαλειοποίησης του κρατικού μηχανισμού δηλώσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών του ύφους «ξέρουμε από πού έφυγαν τα email» προς εκφοβισμό των Φλωρινιωτών που θέλησαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για την Μακεδονία το βράδυ της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Φλώρινα. (Για τα τελευταία βέβαια περιστατικά που βιάζουν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών παραβιάζοντας το Σύνταγμα, ήδη προσφεύγουν οι πολίτες στην Δικαιοσύνη).

Θα πρέπει όμως  να είστε σίγουροι ότι με την ψήφο τους  θα σας κατατάξουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, άλλωστε είναι μία   θέση που σας αξίζει.              

Όσον αφορά στο θέμα του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα έχουμε να σας θυμίσουμε ότι όταν εφαρμόσθηκε το σχέδιο Αθηνά, ο τότε  Βουλευτής μας  και όλοι οι παράγοντες της Φλώρινας  αγωνίσθηκαν και κράτησαν τις σχολές  και το Πανεπιστήμιο στην Φλώρινα εκτός  από την  Σχολή  Βαλκανικών Σπουδών η οποία χάθηκε επειδή  οι καθηγητές της δεν υποστήριξαν το αίτημα της παραμονής, προωθώντας   τα συμφέροντα τους που ήταν  η μεταφορά της  σχολής  στην Θεσσαλονίκη .Αντίθετα με ενέργειες του τότε βουλευτή μας , Ευστάθιου Κωνσταντινίδη , και με Νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά τον Δεκέμβριο του 2014 νομοθετήθηκε το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , που μέχρι τότε λειτουργούσε με διορισμένη διοικούσα Πρυτανεία.  

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της λάσπης και του ψεύδους ισχυριστήκατε στην ίδια συνέντευξη, ότι η κα Κεραμέως από την Καστοριά δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων . Μάλλον αυτό σας βόλευε να καταλάβετε , γιατί δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε το πολύ απλό και ξεκάθαρο που ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας , και αυτό που αναγράφεται επίσημα στο πρόγραμμα μας για την παιδεία:

H Νέα Δημοκρατία θα αναβαθμίσει και θα στηρίξει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο , θα στηρίξει τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις  των ΑΕΙ – ΤΕΙ,  αλλά θα καταργήσει τις αδικίες , τις  μεθοδεύσεις ,και τις προσωπικές τακτικές οι οποίες λειτουργούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών μέσα από αυτές τις διαδικασίες.

Τέλος όσον αφορά στην αποτίμηση σας για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας  στην Φλώρινα , πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περιορισθεί μόνο στην αγάπη και την συμπάθεια που έδειξε ως όφειλε ως άνθρωπος και Υπουργός προς τα παιδιά , αλλά  από τις λύσεις που πρέπει να δώσει στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του εκπαιδευτικού μας συστήματος  .   

 

 

ΝΟ.Δ.Ε ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Υ.Σ. Αλήθεια μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις φήμες που κυκλοφορούν ,ότι η δημιουργία του  δευτέρου  τμήματος  της Σχολής Καλών Τεχνών στην Φλώρινα είναι υπό την έγκριση κυβερνητικού βουλευτή  γειτονικής Π.Ε , με την απαίτηση να δημιουργηθεί στην πόλη του τμήμα κινηματογράφου ?