Απάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη στον Μάκη Ιωσηφίδη για δημόσιο διάλογο

Κύριε Ιωσηφίδη,

Αν και χρειάσθηκε ένας και πλέον μήνας για να λάβετε την απόφασή σας, αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μου για το δημόσιο μεταξύ μας διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο,, σχετικά με την υπόθεση της δημοτικής επιχείρησης ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ.

Και βέβαια γνωρίζεται πολύ καλά ότι πριν από την 30-04-2020 επιστολή σας, δεν υπήρξε καμία άλλη αποδοχή εκ μέρους σας στην από 28-03-2020 πρόταση μου, κατά συνέπεια διατυπώσεις όπως επανέρχεστε εσείς να με καλείται σε δημόσιο διάλογο, καλύπτει μόνο την ανάγκη σας να δικαιολογήσετε την καθυστέρηση της αποδοχής σας στην πρόσκληση μου.

Kαι επειδή εσείς ομολογείτε εγγράφως την 30η Απριλίου 2020, ότι αποδέχεσθε την ανοικτή πρόσκληση που σας απηύθυνα την 28η Μαρτίου 2020, είναι προφανές ότι δεν είναι η δική μου πλευρά αυτή που μέχρι τώρα απέφευγε τη δημόσια συζήτηση. Κατόπιν τούτου, οι ισχυρισμοί σας περί συνεχιζόμενης υπεκφυγής εκ μέρους μου, επειδή δήθεν φοβάμαι ή αποκρύπτω τα πραγματικά μου κίνητρα, είναι αυταπόδεικτα μετέωροι και απολύτως ανακριβείς.

Απορρίπτω τις αιτιάσεις της επιστολής σας, με τις οποίες καταλογίζονται σε μένα προσωπικά ή σε αυτό που αποκαλείτε περιβάλλον μου ευθύνες, για σκόπιμες διαρροές και διαδόσεις που θίγουν το πρόσωπό σας. Από μόνη τη σωρεία των ανοίκειου ύφους και επιθετικών, απειλητικών, απαξιωτικών και προσβλητικών εξωδίκων τα οποία έχετε αποστείλει με εντυπωσιακή συχνότητα μέχρι σήμερα σε μένα και στα μέλη της διοίκησης, αποδεικνύεται πλήρως ότι υπαίτιος για τη διακίνηση χαλκευμένων πληροφοριών και τη διοχέτευση αναξιοπρεπών χαρακτηρισμών δεν είμαι εγώ ούτε το αποκαλούμενο από εσάς περιβάλλον μου.

Μοναδικό κίνητρο των ενεργειών εμού και των λοιπών μελών της διοίκησης του δήμου είναι η προστασία των συμφερόντων της δημοτικής επιχείρησης και η διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας, όπως επιτάσσει ο νόμος. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι αποκλειστικά η μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους, που η τοπική κοινωνία αντλεί από τις δραστηριότητες της δημοτικής επιχείρησης. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κινήτρων και των επιδιώξεων της δημοτικής αρχής είναι εκτός πραγματικότητας και υποβολιμαία.

Με σκοπό τη διεξαγωγή μιας ειλικρινούς, νηφάλιας και σοβαρής συζήτησης, από την οποία οι δημότες μας θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για όλες τις ουσιώδεις πτυχές της υπόθεσης, χωρίς την εκ μέρους σας επίκληση εμπορικών απορρήτων ή άλλων επιχειρηματικών μυστικών, σας καλώ σε δημόσιο διάλογο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου την 8η Μαΐου ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00.

Για λόγους πληρέστερης διαφάνειας και περαιτέρω διάχυσης της πληροφορίας στους πολίτες και μέσα στα πλαίσια των περιορισμών που τέθηκαν για συγκεντρώσεις λόγω covid-19, στην αίθουσα θα προσκληθούν και θα παρίστανται μόνο οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι άλλωστε γνωρίζουν τις απόψεις σας ως αποδέκτες των επιστολών και των εξωδίκων σας .

Επίσης για την μετάδοση της συζήτησης, θα παραβρεθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Ράδιο Αμύνταιο, Ράδιο Λέχοβο και ΕΡΑ Φλώρινας του οποίου δημοσιογράφος – μέλος της Ένωσης Συντακτών Ελλάδος- θα συντονίσει την συζήτηση καθώς και εκπρόσωπος των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΠΙΤΑΚΗΣ