ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ για την «Αδυναμία λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) λόγω δραστικής μείωσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ για την «Αδυναμία λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) λόγω δραστικής μείωσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών»

 

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 7471/3-8-2016, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης σχετικά με αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Οι αποσπάσεις εκπ/κών στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης πραγματοποιούνται με Υπουργική απόφαση ύστερα από πρόταση των καθʼ ύλην  αρμοδίων οργάνων τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 6 του Ν.2740/1999 (ΦΕΚ 186 Α’)λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 31 παρ.1 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α’)και συνεπώς και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της πληρότητάς τους σε εκπαιδευτικό δυναμικό με την κάλυψη των κενών τους και με απώτερο σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Με την αριθμ. πρωτ. 67520/ Ε1/20-04-2016 Εγκύκλιο Αποσπάσεων Εκπ/κών της Π.Ε. & Δ.Ε. σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν αίτηση απόσπασης σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι για την κάλυψη διδακτικών και λοιπών επιστημονικών αναγκών. Στην εν λόγω εγκύκλιο ορίζονταν αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής που θα έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, βάσει των οποίων θα προτείνονταν από τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία αφορούσαν:

α. τις μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του εκπαιδευτικού,

β. την αξιόλογη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης που πρόκειται να καλυφθεί

γ. τη γνώση των νέων τεχνολογιών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποίηση επιπέδου Α’ ή Β’,

δ. την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η οποία αποδεικνύεται με πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο ή πιστοποιητικό επιπέδου Β2 και άνω.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τις διδακτικές ανάγκες των σχολικών   μονάδων, στο πλαίσιο μάλιστα της δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η χώρα, με την αριθμ. 125865/Ε1/28-07-2016 Υπουργική Απόφαση αποσπάστηκε ένας (1)εκπαιδευτικός για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2016-2017.