Αποκτούν καλύτερο τηλεοπτικό σήμα κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου (21/4/2021) που εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γ. Αντωνιάδη, σχετικά με συνάντηση του βουλευτή την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά και την ανακοίνωση για έναρξη λειτουργίας του προγράμματος ελεύθερης πρόσβασης στα τηλεοπτικά προγράμματα για τους κατοίκους των λεγόμενων «λευκών περιοχών» της Φλώρινας, όπου το τηλεοπτικό σήμα είναι ασθενές ή ανύπαρκτο, ενημερώνουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές».

Πλέον, 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που ως τώρα δεν είχαν πρόσβαση στα κανάλια της τηλεόρασης, αποκτούν για διάστημα 8 ετών δωρεάν εξοπλισμό για πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, καθώς και σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας μεταδίδονται από τον πάροχο της επιλογής τους.

Η διαδικασία είναι απλούστατη. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr. Δεν χρειάζεται να επισυνάψουν ή να προσκομίσουν κανένα δικαιολογητικό καθώς αυτά θα αναζητηθούν αυτόματα και ψηφιακά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος να εξυπηρετηθούν και μέσω των κατά τόπους ΚΕΠ όπου και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κάποιο δικαιολογητικό, αλλά προσέρχονται έχοντας μαζί τους μόνο το ατομικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τον ενδεκαψήφιο Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Στο white-areas.gov.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις «Λευκές Περιοχές» όλης της χώρας ανά δημοτική ενότητα. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά κατοίκους οικισμών των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου, Πρεσπών (Αγραπιδιά, Ασπρόγεια, Λέχοβο, Βεγόρα, Φιλώτας, Βατοχώρι, Κρυσταλλοπηγή, Κώτας, Ανταρτικό, Βροντερό, Πισοδέρι, Πράσινο, Τρίγωνο, Ακρίτας, Εθνικό, Κρατερό, Αχλάδα, Σκοπός, Ατραπός, Πολυπόταμος, Φλάμπουρο, Καλογερίτσα, Κορυφή, Τρίβουνο).​