Αρκετά κύριε Χριστάκη

Αγαπητοί/ες συμπολίτες/ισσες μου,

Δυστυχώς αυτή μου η παρέμβαση δεν αφορά σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και η χώρα. Αντιθέτως έχει προσωπικό χαρακτήρα αλλά συγχρόνως δεσμεύομαι ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί.

Ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων της Π.Ε. Φλώρινας στις προηγούμενες εκλογές  επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς, ένα επίσης σημαντικό ποσοστό με τίμησε και μου έδωσε την εντολή να εκπροσωπήσω το Νομό μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Οποιαδήποτε κριτική στο κοινοβουλευτικό έργο και την κοινοβουλευτική μου παρουσία είναι καλοδεχούμενη και σίγουρα επιδέχεται συζήτησης. Άλλωστε οφείλω να λογοδοτώ στην κοινωνία. Αντιθέτως η συκοφάντηση ως πρακτική –καθόλου πολιτική- είναι κατακριτέα γι αυτό και η δημοκρατία μας, προκειμένου να προστατευτούν όχι μόνο δημόσια πρόσωπα αλλά και απλοί πολίτες, παρέχει όπλα και διαδικασίες για καταπολέμηση του φαινομένου.

Ως πολιτικός δεν επιλέγω τη νομική οδό πόσο μάλλον όταν η διαχρονική διαδρομή μου τόσο στην αριστερά όσο και στην επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή, δεν με έφεραν αντιμέτωπη ποτέ με τέτοιες καταστάσεις. Εξαιρώ βέβαια στοχευμένες επιθέσεις που αφορούν στο κόμμα μου και άρα και στελέχη του από γνωστά κέντρα και το διαχρονικό πρόβλημα του σεξισμού. Πάντα όμως υπάρχει πιθανότητα να διασταυρωθείς στη ζωή σου με έναν αρρωστημένο εγωισμό.

Για πολλοστή φορά, αναρτάται στον τοπικό τύπο κείμενο με συκοφαντίες και λασπολογία εναντίον μου. Η ΕΜΜΟΝΗ του κ. Χριστάκη στο πρόσωπό μου, εάν δεν αντιμετωπισθεί με όρους της ψυχιατρικής επιστήμης -αυτό είναι θέμα των δικών του ανθρώπων- μάλλον πρέπει να αντιμετωπισθεί από τη νομική επιστήμη. Βασιζόμενος σε ψεύτικες υποθέσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του δε χρήζουν αποδείξεων, καταλήγει στα λιβελλογραφήματά του.

Δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις μου να ανακαλύψω τους λόγους της εμμονής του, εάν δηλαδή προέρχονται από το μη ικανοποίηση προσωπικών του επιδιώξεων ή αδυνατεί  να καταλάβει πως λειτουργούν οι άνθρωποι σε ένα κόμμα της αριστεράς. Για παράδειγμα, ότι τιμώ τους συντρόφους μου πρώην βουλευτές και συνεχίζω το δικό τους έργο…

Το καλό της μικρής μας κοινωνίας είναι ότι λίγο ή πολύ όλοι γνωριζόμαστε και ο καθένας χαίρει αντίστοιχης εκτίμησης. Τη συνοχή της όμως από διαβρωτικά φαινόμενα πρέπει να την προστατεύσουμε. Επομένως, κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Εάν σήμερα εμμονή του είναι η βουλευτής, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συμπολίτης/ισσα μας που δεν ικανοποιεί την εγωπάθεια, εμμονή ή/και επιδίωξή του. Με την βρώμικη «πένα» και δίχως να κοιτάζει τον άνθρωπο στα μάτια αρθρώνοντας έναν καθαρό λόγο, αποτελεί -μικρή είναι αλήθεια- πληγή και κακό παράδειγμα για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην πόλη μας.

Αυτό φαίνεται πως εμπίπτει στις υποχρεώσεις μου…αφού προς ώρας έχω την τιμή να είμαι το υποκείμενο της εμμονής του.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας,

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Δείτε εδώ την επιστολή του κ. Γιάννη Χριστάκη