Αυγενάκης από Φλώρινα: «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ενώνοντας τον λαό»

Αυγενάκης από Φλώρινα: «Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε ενώνοντας τον λαό»

«Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών είναι μια κακή συμφωνία και μη αποδεκτή. Είναι μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε από την Φλώρινα ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.

Πρώτος σταθμός του κλιμακίου της ΝΔ ήταν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φλωρίνης κ. Γ. Βοσκόπουλο.

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε:

  • Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι πληγωμένοι, επειδή η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους.
  • Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις.
  • Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Είναι ανήκουστη υποχώρηση.
  • Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
  • Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας την Κυριακή, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή.
  • Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στέρεες βάσεις. Αυτό προϋποθέτει μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Αυτό επιβάλλει μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.
  • Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
  • Πιστεύουμε στη ενότητα του ελληνικού λαού και στις αστείρευτες δυνάμεις του

Αργότερα, σήμερα, το απόγευμα, το κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Λ. Αυγενάκη θα βρίσκεται στην Έδεσσα, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου και θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στο τοπικά ΜΜΕ στις 7:00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα «Κέντρο Καταρρακτών».

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στην Έδεσσα περιλαμβάνει ακόμα σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους συλλόγων του νομού Πέλλας. Η επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στην Έδεσσα θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο συνάντησης με τον Μητροπολίτη Εδέσσης & Πέλλης κ. Ιωήλ.

Τον Γραμματέα του Κόμματος συνοδεύουν ο Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Βουλευτής Φλωρίνης κ. Γ. Αντωνιάδης, ο Βουλευτής Πέλλης κ. Γ. Καρασμάνης, η Αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων – Βουλευτής Καστοριάς κα Μ. Αντωνίου, ο Τομεάρχης Οικονομικών – Βουλευτής Ημαθίας κ. Απ. Βεσυρόπουλος και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

Γραφείο Τύπου