Α. Μπιτάκης: “Αισθάνομαι την υποχρέωση, αν και δεν φέρω ευθύνη, να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου”

Κύριε Ιωσηφίδη,

Αποδείχθηκε τελικά, ότι η πρόθυμη ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου για δημόσιο διάλογο ήταν απολύτως προσχηματική. Οι συνεχείς αναθεωρήσεις εκ μέρους σας των όρων της συζήτησης, οι αντιφατικές τοποθετήσεις σας, οι αδικαιολόγητες ενστάσεις και κυρίως η πεισματική άρνησή σας να δεσμευθείτε στην αποκάλυψη όλων των παραμέτρων της επίμαχης συμφωνίας μεταξύ των δύο επιχειρήσεων μαρτυρούν, ότι πραγματική επιδίωξή σας εξαρχής ήταν η ατέρμονη ανταλλαγή επιστολών επί της διαδικασίας διεξαγωγής του διαλόγου, έτσι ώστε δοθείσας ευκαιρίας να ανακοινώσετε τη ματαίωσή του, καταλογίζοντας την ευθύνη στην άλλη πλευρά. Κύριος στόχος σας ήταν και παραμένει η διατήρηση των κρίσιμων όρων της επίμαχης συμφωνίας στο σκοτάδι, προκειμένου να μην αναδειχθεί υπό το φως της δημοσιότητας η καταχρηστικότητά τους και η ετεροβαρής λειτουργία τους υπέρ του δικού σας αποκλειστικά συμφέροντος.

Αισθάνομαι την υποχρέωση, αν και δεν φέρω ευθύνη,  να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου, για τις ανούσιες εν τέλει επιστολές με τις οποίες βομβαρδίσθηκαν το τελευταίο διάστημα. Κατέστη πλέον προφανές, ότι η αλήθεια γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα προκύψει από το δημόσιο διάλογο, τον οποίο η δική σας πλευρά ήθελε να περιορίσει σε ανώδυνα ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον πυρήνα της υπόθεσης, εξ ου και η συγκαλυμμένη απειλή της επιστολής σας περί της ευθύνης που ο καθένας φέρει για τα “λεγόμενά” του.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, μαζί με όλα τα μέλη της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το συλλογικό συμφέρον, απέναντι σε όλους όσους ενεργούν προς ίδιον όφελος, στους οποίους βεβαίως περιλαμβάνεσθε και εσείς. Θα κρατάμε με όλους τους τρόπους ενήμερους τους πολίτες και προσδοκάμε ότι θα ενθαρρύνουν την προσπάθεια προάσπισης του δημοτικού συμφέροντος.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Αμυνταίου