Βασίλης Τσέπας για Παναγιώτη Πασχαλίδη: Ο Δήμαρχος με το μηδενικό έργο

Ειλικρινά δεν περιμέναμε από τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη τόση αμετροέπεια και αλαζονεία.
Ο Δήμαρχος του τίποτα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα για τα οποία μόχθησαν άλλοι Δήμαρχοι. Όσα έργα ανακοίνωσε έρχονται από το παρελθόν. Δεν έχει τίποτα από αυτά δικό του. Αντίθετα, ο Δήμος μας στη διάρκεια της διοίκησης του από αυτόν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Κι εξηγούμαι: Το αρδευτικό για το οποίο έγινε τόσος λόγος, γιατί είναι ένα σημαντικό έργο για την οικονομία των κατοίκων της Πρέσπας και το περιβάλλον, ξεκινάει ως αίτημα πριν από την δική μου θητεία ως Δημάρχου.
Για πρώτη φορά το σπουδαίο αυτό έργο παίρνει σάρκα και οστά, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το 2011 επί δημαρχίας δικής μου, όταν έφερα στην Πρέσπα τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος εις επήκοον όλων έδωσε εντολές τόσο για τις μελέτες όσο και για την χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι το 2016 το αρδευτικό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύω.
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους στην εικοσαετή περίπου προσπάθεια του Δήμου για το αρδευτικό στον κ. Πασχαλίδη ανήκουν μόνο τα 5 χρόνια.
Μπορεί άραγε να θυμηθεί ο κ. Πασχαλίδης πότε έγινε το κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού στο Ανταρτικό; Μήπως η προσπάθεια ξεπερνάει την εικοσαετία; Γιατί δεν αναφέρεται στις προσπάθειες των προηγούμενων τοπικών αρχών; Τι φοβάται; Οι Πρεσπιώτες και οι Πρεσπιώτισσες έχουν μνήμη και θυμούνται ποιοι και τι κάνανε για την Πρέσπα.
Να μας πει ο Δήμαρχος με το μηδενικό έργο τι έκανε για τον δρόμο Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα, για το χιονοδρομικό, τίποτα απολύτως.
Έχει επισκεφθεί την πεζογέφυρα του Αγ. Αχιλλείου που εδώ και δέκα μήνες δεν έχει φωτισμό ή διοικεί τον Δήμο από την Φλώρινα;
Αλλά μήπως τα οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση; Ο Δήμος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση με κίνδυνο να υπάρξει αναστολή πληρωμών λόγω οικονομικής αδυναμίας. Υπάρχουν αβεβαίωτες οφειλές στην ύδρευση από το 2016 μέχρι σήμερα και οι δημότες δεν ξέρουν τι έχουν χρεωθεί και τι πρέπει να πληρώσουν.
Ο κ. Δήμαρχος αντί να σφετερίζεται τη δουλειά και την προσπάθεια άλλων επειδή ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα στην Πρέσπα, ας ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των δημοτών μας και να πάψει να ασχολείται με τον Δήμο εκ του μακρόθεν ειδικά τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«με λογισμό και όραμα»
στο Δήμο Πρεσπών
Βασίλης Ζ. Τσέπας