Γιάννης Αντωνιάδης για φυσικό αέριο: “Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση γιατί πρόκειται για ένα έργο πνοής,  που θα δώσει λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της θέρμανσης της Φλώρινας”

Την Τετάρτη 29/12/2021 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εργασιών του φυσικού αερίου στην Φλώρινα . Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο  Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα Μαρία Αντωνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Δρ Μάριος Τσάκας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης , εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας κ.α.

Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση γιατί πρόκειται για ένα έργο πνοής,  που θα δώσει λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της θέρμανσης της Φλώρινας αλλά και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή μας, για την επόμενη περίοδο. Επίσης θέλω να τονίσω ότι είναι το πρώτο έργο που εγκαινιάζεται στην μεταλιγνιτική περίοδο στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης. Η διασύνδεση της πόλης της Φλώρινας με το φυσικό αέριο είναι ένα έργο ύψους 20, 2 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει 102,5 χιλιόμετρα δικτύου μέχρι το 2023. Είναι σημαντικό να τονιστεί η ταχύτητα με την οποία εντάχθηκε και ξεκινάει το έργο .  Με διαδικασίες fast track ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ο  ο σχεδιασμός  και η ένταξη του του έργου στο Σ.Δ.Α.Μ και πλέον η έναρξη των εργασιών είναι γεγονός. Ακόμα θα πρέπει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά τα έξοδα σύνδεσης και εγκατάστασης θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές και οι Φλωρινιώτες δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ καθώς και αυτά τα έξοδα θα καλυφθούν από την Πολιτεία για τα οποία θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου για την περιοχή μας γίνεται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και φέρει την προσωπική του σφραγίδα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συντοπίτη μας υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη γιατί πείστηκε για την αναγκαιότητα του έργου για την περιοχή και συνέβαλε τα  μέγιστα για να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες όπως και στον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάση καθώς και στους συνεργάτες τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω την συμβολή του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, στο όλο εγχείρημα. Ο δήμαρχος Φλώρινας πίστεψε από την πρώτη στιγμή στην σημαντικότητα του έργου και με κοινό αγώνα και επίμονες προσπάθειες  καταφέραμε σήμερα να υλοποιούμε αυτό το σπουδαίο έργο για την περιοχή. Στο πρόσωπο του δημάρχου Φλώρινας  δικαιώνονται οι προσπάθειες και οι πολύχρονοι αγώνες όλων των Φλωρινιωτών για την επίλυση του προβλήματος της θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο.     Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ την πορεία των εργασιών και  όπου χρειαστεί θα παρεμβαίνω έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι τον χειμώνα του 2023 όπως έχουμε δεσμευτεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ