Γιάννης Αντωνιάδης: «Οι εκλογές πλησιάζουν ο κύριος Στρατάκης ξαναέγινε ευαίσθητος»

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ο κύριος Στρατάκης πιστός στο λαϊκισμό δηλαδή στην ιδεολογία που πρεσβεύει χρόνια τώρα,  ξαφνικά ανακάλυψε ένα μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της προμήθειας των καυσόξυλων. Με αφορμή ένα  και μοναδικό πρόβλημα,  που υπάρχει πράγματι  στην κοινότητα Τριανταφυλλιάς και το οποίο είναι προσωρινό,  βρήκε την ευκαιρία να εκδηλώσει ακόμα μια φορά το υποκριτικό του ταλέντο.

Ενημερώνουμε λοιπόν υπεύθυνα  όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τριανταφυλλιάς  ότι από την πρώτη στιγμή ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή με την δασική υπηρεσία προκειμένου   να γλιτώσουν οι κάτοικοι την ταλαιπωρία της προμήθειας ξύλων από το όμορο δάσος της Περικοπής. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό γιατί η υπηρεσία δεν το επιτρέπει λόγω της συγκεκριμένης μελέτης που υπάρχει και έτσι  για την φετινή περίοδο οι κάτοικοι θα πρέπει να προμηθευτούν τις ποσότητες που τους αναλογούν από συστάδα πλησίον του δάσους της Περικοπής.  Ωστόσο δεσμευτήκαμε  με την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας,   η κοινότητα Τριανταφυλλιάς του χρόνου να πάρει περισσότερα χωρικά ανά  οικογενειακή μερίδα.

Όσον αφορά τα περίφημα 18 χωρικά που επικαλείται ψευδώς ο κ. Στρατάκης να του θυμίσω ότι ουδέποτε δόθηκαν τόσα χωρικά τα τελευταία χρόνια  ( σίγουρα οι ανάγκες είναι για 18 χωρικά ίσως και περισσότερα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) , αντίθετα είχαμε αύξηση στις πιστώσεις των χωρικών από το 2019 όποτε και αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διανεμόμενες ποσότητες έχουν διπλασιαστεί  ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε και δόθηκε επίδομα ξύλου και πέλλετ το οποίο για την φετινή περίοδο θα είναι 800 ευρώ.

Βεβαίως δεν περιμένουμε από τον κύριο Στρατάκη -ο οποίος λόγω των εκλογών ξαναέγινε ευαίσθητος απέναντι στα κοινωνικά θέματα και προβλήματα και ένα μεμονωμένο πρόβλημα μιας τοπικής κοινότητας το γενίκευσε –  να καταλάβει το λάθος του  και να ζητήσει συγνώμη. Εμείς  συνεχίζουμε σταθερά τη στήριξη στον πολίτη απέναντι στις παγκόσμιες ενεργειακές κρίσεις με πράξεις.  Λάθη έγιναν, παραλείψεις έγιναν άλλα είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε και να μιλάμε με το έργο μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ