Γ. Αντωνιάδης: Για πρώτη φορά εγκρίνονται όλες οι αιτήσεις των υποψήφιων νέων αγροτών στη Δυτική Μακεδονία

Το Σάββατο 16/04/2022 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη σχετικά με τις αιτήσεις των νέων αγροτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης στην τελευταία του επίσκεψη στο Υπουργείο στις 17/03/2022 είχε ζητήσει επιτακτικά από τον κ. Υπουργό να κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις των νέων αγροτών λόγω της δίκαιης μετάβασης και να αποζημιωθούν όλοι  οι δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές που υπέστησαν στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. βουλευτή ότι όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων νέων αγροτών εγκρίνονται. Ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων για το οποίο κατατέθηκαν 2244 αιτήσεις . Για πρώτη φορά στα χρονικά των αγροτικών προγραμμάτων που αφορούν την Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενέκρινε όλους τους ενδιαφερόμενους, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αληθινό ενδιαφέρον και για την αγροτική ανάπτυξη και για την περιοχή.  

Ζημιές  προανθικών καλλιεργειών. 

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ  των Υπουργείων Αγροτ. Ανάπτυξης και Οικονομικών για τις αποζημιώσεις που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ