Γ. Αντωνιάδης: Η κυβέρνηση δίπλα στους Φλωρινιώτες που επλήγησαν από τον σεισμό

Από την πρώτη στιγμή που ο εγκέλαδος χτύπησε την περιοχή μας, ο Πρωθυπουργός , η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Ήδη από την Δευτέρα 10/01/2022 κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Β. Ελλάδος ( Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ) , πραγματοποιούν επιτόπιες αυτοψίες στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες για την καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση της καταλληλότητας των κτιρίων.

Την Δευτέρα 10/01/2022 συγκλήθηκε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο συμμετείχε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε  αποτίμηση της κατάστασης από τους συμμετέχοντες, ενδελεχής ενημέρωση από τους μηχανικούς της Περιφέρειας και αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Την ίδια μέρα ο κ. βουλευτής επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα της Σκοπιάς και μαζί με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κώνστα και κλιμάκιο της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ , επισκέφτηκαν κατοικίες που είχαν υποστεί ρωγμές και έγινε καταγραφή των ζημιών και της καταλληλότητας των κτιρίων.

Μετά το πέρα της καταγραφής ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

« Είναι μια δύσκολη μέρα για όλη την Φλώρινα. Ευτυχώς έχουν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές σε κάποια κτίρια  οι οποίες ελέγχονται και καταγράφονται από τα αρμόδια κλιμάκια. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση βρίσκονται δίπλα στους Φλωρινιώτες και στις Φλωρινιώτισσες που δοκιμάζονται από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα μόνο του. Ήδη -όπως ανακοίνωσα και στο Συντονιστικό Όργανο- τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση μαζί με τους δημάρχους με τους Υπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και για να συζητήσουμε  τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά πλήρως ελεγχόμενη. Ζήτω από τους συμπολίτες μου να παραμείνουν ψύχραιμοι. Δεν εφησυχάζουμε δεν χρειάζεται πανικός και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτικής Προστασίας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ