Γ.Αντωνιάδης: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ

Την Κυριακή 26/06/2022 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης  παραβρέθηκε σε ενημερωτική συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στην τοπική κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνάντηση   συμμετείχαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Πηλείδης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου κ. Κυριάκος Κύρκου, ο  πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Μπούκτσης Λάζαρος , μέλη του τοπικού συμβουλίου, η Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονα Καλεντζή Κατερίνα και μέλη του, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι.

Ο κ. Αντωνιάδης στην τοποθέτηση του επισήμανε πως είναι μια ιστορική μέρα, μια μέρα χαράς και δικαίωσης για τον Άγιο Παντελεήμονα,  διότι μετά από μεγάλη προσπάθεια όλων των κατοίκων του χωριού, ψηφίστηκε ο νόμος  του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον «Εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» σύμφωνα με τον οποίο στο άρθρο 4 παρ. 7  , ορίζονται ρητά οι διατάξεις για τις αδειοδοτήσεις των Α.Π.Ε. Έτσι με βάση τον νόμο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου πλησίον του χωριού, κάτι που αποτελούσε καθολική απαίτηση όλων των κατοίκων του χωριού, έτσι όπως εκφράστηκε στην λαϊκή συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πηλείδης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κύρκου καθώς και οι υπόλοιποι κάτοικοι  επισήμαναν την σημαντική συμβολή του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας σε αυτήν την επιτυχία και τόνισαν ότι η ψήφιση του νόμου αποτελεί δικαίωση για όλο το χωριό που προσπάθησε να αποτρέψει την εγκατάσταση του συγκεκριμένου πάρκου.

Κλείνοντας ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Αγίου Παντελεήμονα για όλη την προσπάθεια και τον αγώνα τους. Η άκαμπτη στάση τους βοήθησε  στην αποτροπή της εγκατάστασης  του συγκεκριμένου πάρκου σε  μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος , δίπλα στην  λίμνη Βεγορίτιδα και στον ξακουστό αμπελώνα της περιοχής. Ακόμα ο κ. βουλευτής τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η  τοπική κοινότητα δεν είναι κατά της εγκατάστασης των ΑΠΕ εφόσον βεβαία τηρούνται οι περιορισμοί που ορίζει η νομοθεσία και δεν επηρεάζουν την ζωή και την απρόσκοπτη δραστηριότητα των κατοίκων των περιοχών που εγκαθίστανται. Τέλος ο κ. βουλευτής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο- σταθμό για όλες τις περιοχές της Ελλάδας και ευχαρίστησε τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο γιατί έκανε δεκτό το αίτημα των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα και διόρθωσε στρεβλώσεις που υπήρχαν στον νόμο για τις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ , τα τελευταία 20 χρόνια.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ