Γ. Αντωνιάδης προς Στ. Πέτσα: έκτακτη ενίσχυση των ΚΤΕΛ Υπεραστικών και των ΚΤΕΛ Αστικών Ν. Φλώρινας λόγω οικονομικής κρίσης, τα οποία επιτελούν κοινωνικό έργο

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αν. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση ενίσχυση των ΚΤΕΛ Υπεραστικών και των ΚΤΕΛ Αστικών Φλώρινας.

Ο βουλευτής εξήγησε στον υπουργό την ύπαρξη άγονων γραμμών τις οποίες εξυπηρετούν τα λεωφορεία υπεραστικών και αστικών χωρίς τις ανάλογες αποζημιώσεις. Επίσης, ενημέρωσε για τις υψηλές τιμές καυσίμων οι οποίες σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση λόγω του υψηλού κρύου και του χιονιού, καθιστούν τις συγκοινωνίες για τα ΚΤΕΛ προβληματικές, τόσο για τη μεταφορά των μαθητών όσο και των επιβατών. Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να επιχορηγηθούν οι άγονες γραμμές και να αυξηθεί τουλάχιστον το κόμιστρο για τη μεταφορά των μαθητών.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα δύο αυτά θέματα τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ