Γ. Αντωνιάδης: Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά

Γ. Αντωνιάδης: Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά για αποζημίωση των κατοίκων των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Φράγματος Τριανταφυλλιάς 

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης συμμετείχε σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την αποζημίωση των κατοίκων των οποίων οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Φράγματος Τριανταφυλλιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς μαζί με τεχνοκράτες του υπουργείου του και εκ μέρους της ΠΕ Φλώρινας, ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Υδρούσας Παντελής Κατσούτας, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας Β. Καραντζίδης και οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων της περιοχής Δ.  Στεφανίδης και Β. Κακιούση.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η αποζημίωση των κατοίκων των οποίων  οι εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Φράγματος Τριανταφυλλιάς και εδώ και 15 χρόνια δεν έχουν αποζημιωθεί. Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε ενδελεχώς από το βουλευτή, από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους και δεσμεύτηκε μέχρι το Σεπτέμβρη που έχει οριστεί  η σχετική δικάσιμος, να έχει εξευρεθεί λύση ώστε επιτέλους οι κάτοικοι να αποζημιωθούν για τις εκτάσεις τους. Σημειωτέον πως το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για μια έκταση η οποία στο σύνολό της είναι κάτω από 1.000 στρέμματα. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε όλο αυτό το διάστημα να παρακολουθεί την εξέλιξη των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης και να ενημερώνει τους τοπικούς φορείς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ