Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας κ. Π. Πέρκα για τα «έξυπνα» μέτρα στην ΠΕ Φλώρινας

Κατά το προηγούμενο διάστημα χρειάστηκε πολλάκις να αναζητήσουμε στήριξη και άμεσες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι  450+ μολύνσεις 14ημέρου του περασμένου Νοέμβριου στην περιοχή της Φλώρινας. Υπενθυμίζω πως ζητούσα επίμονα σε αλυσιδωτές επιστολές μου προς τον Υφυπ. κ. Χαρδαλιά, την άμεση διεξαγωγή/συνταγογράφηση δωρεάν test, ενίσχυση όλων των δομών υγείας της περιφερειακής ενότητας και λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, καθότι η περιοχή βρισκόταν στην τέταρτη (4η) θέση έξαρσης κρουσμάτων πανελλαδικά.

Φτάνουμε στο σήμερα λοιπόν, με το Ε.Σ.Υ. να συνεχίζει να πνέει τα λοίσθια, την οικονομία παντελώς παρατημένη με σώρευση χρεών επιστρεπτέων ενισχύσεων και το γαλάζιο ‘επιτελικό’ κράτος να διατάσσει lockdown μέσα στο lockdown -τύπου Μπαμπούσκα και να δημιουργεί ψευδαισθήσεις και επίπλαστα αφηγήματα εμβολιαστικού success story, ενώ στη πραγματικότητα έχουμε ξεπεράσει μόνο 360.000 εμβολιασμούς διπλής δόσης.

Πολύ φυσιολογικά όλοι οι συμπολίτες μου απορούν πως γίνεται μία περιοχή που μάτωσε και τήρησε ευλαβικά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ενώ δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά και μόνιμα και κατάφερε να βρίσκεται πλέον στις τελευταίες θέσεις μολύνσεων πανελλαδικά, να «κοκκινίζει» και να σφραγίζεται η οικονομία της στο ίδιο ασφυκτικό πλαίσιο με περιοχές που η έξαρση του ιού θερίζει. Μια τοπική οικονομία παντελώς αστήριχτη, με προκλητικά προγράμματα που αδικούν τους μικρομεσαίους και τον εμπορικό κόσμο.

Γιατί εδώ και 13 μήνες λαμβάνονται οριζόντια περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν επικεντρώνονται εκεί που υπάρχει συσσώρευση της πανδημίας; Γιατί δεν επιτηρούνται οι μεγάλοι χώροι εργασίας, γιατί δεν ενισχύονται με παραπάνω δρομολόγια τα μέσα μαζικής μεταφοράς που συνωστίζουν τους πολίτες και αντίθετα λαμβάνονται μέτρα που περιορίζουν ακόμα παραπάνω την ήδη τσακισμένη ψυχολογία και κοινωνικότητα των πολιτών; Γιατί να δίνεται συνεχώς μόνο έμφαση στην ατομική ευθύνη και να μην υπάρχει μέριμνα για την ευθύνη της πολιτείας; Γιατί να μην ενισχυθούν οριζόντια οι μικρές επιχειρήσεις, οι οικογενειακές, η εστίαση, τα εμπορικά καταστήματα; Είναι κάποια από τα εύλογα ερωτήματα κόπωσης και αγανάκτησης των συμπολιτών μας.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Γιατί μιλάμε για μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται την πανδημία με αυτοαναιρέσεις, με αντιφατικότητα και εκτιμήσεις προχειρότητας.

Σε αυτή τη δεινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει και για όσο ο κορονοϊός απειλεί τις ζωές μας, καλώ τους συμπολίτες μου να παραμείνουν πιστοί/ες στις προσπάθειες τους να προστατευτούν από την ασύμμετρη απειλή της πανδημίας. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Από την πλευρά μου θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου, τις πιέσεις, τις προτάσεις και προτροπές για ουσιαστική ενίσχυση της περιοχής μας σε όλους τους τομείς.

Με τα «έξυπνα» μέτρα της κυβέρνησης των υποτιθέμενων αρίστων και τις παλινωδίες τους, θα λογαριαστούμε μετά.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα