Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για το φημολογούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο

Προχώρησα χθες στην συνυπογραφή ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών μαζί με άλλους 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της  Βουλευτή Πέλλας Θ. Τζάκρη και αφορά στο άμεσο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με την προώθηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του προσωπικού της.

Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, μία από αυτές τις περιοχές που φημολογείται ότι θα χάσει το ένα εκ των δύο καταστημάτων τραπεζών που την εξυπηρετούν, είναι η πόλη του Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και οι 25 Τοπικές Κοινότητές της, όπου αφενός δεν υπάρχουν άλλα καταστήματα τραπεζών ώστε να εξυπηρετήσουν το κοινό, αφετέρου οι περισσότερες εξ αυτών βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες από το Αμύνταιο περιοχές με γηρασμένο πληθυσμό που αδυνατεί να συνδιαλλαχθεί ηλεκτρονικά.

Θεωρείται αδιανόητο στο ήδη ασφυκτικό πλαίσιο βίαιης απολιγνιτοποίησης, που για το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή του ήδη πραγματοποιείται, να υποβαθμίζεται περαιτέρω η οικονομική λειτουργία του τόπου και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Επειδή λοιπόν είναι υποκριτικό το γεγονός να αφήνονται στο έλεός τους χιλιάδες δανειολήπτες και καταθέτες, που στην εν λόγω περιοχή αποτελούν ένα εργατικό δυναμικό φημισμένης αγροτικής, αμπελουργικής, οινοποιητικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά αναμένεται -όπως η κυβέρνηση επαίρεται- να δοθούν επενδυτικές ευκαιρίες μέσω του ΣΔΑΜ (Master Plan),

δηλώνω πως δεν θα γίνει ανεκτή άλλη υποτίμηση του τόπου που κράτησε στις πλάτες του την ενεργειακή παραγωγή της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια. Αναμένουμε άμεσες ενέργειες από τους κυβερνώντες για αποτροπή αυτής της απαξίωσης.

 

 

Δείτε εδώ την ερώτηση: https://bit.ly/3f0pSIf