Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα για την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου για το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης Λαιμού Πρεσπών

Χαιρετίζω την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου για το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης του Λαιμού του Δήμου Πρεσπών, που εδώ και τρία χρόνια οι πολίτες της Πρέσπας και της Φλώρινας αναμένουν διακαώς.

Παρά την αδιανόητη καθυστέρηση ή μάλλον ιδεοληπτική εμμονή της Περιφερειακής Αρχής να στρέφει αλλού το βλέμμα όταν πρόκειται για διασυνοριακή συνεργασία με την φίλη – γείτονα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, το όνειρο των Πρεσπιωτών, φαίνεται και επιβάλλεται να αρχίσει να υλοποιείται για να μη χαθεί άλλη μία προγραμματική περίοδος στο πλαίσιο του Interreg, όπως συνέβη για το 2014-2020.

Σήμερα λοιπόν, τέσσερα χρόνια μετά την εμβληματική Συμφωνία των Πρεσπών, που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούμε στενά όλες τις ενέργειες των εμπλεκόμενων μερών για ένα έργο πνοής της περιοχής μας. Δεν πρέπει να πάει άλλος χρόνος χαμένος, παρά να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να επισκεφτεί ευκολότερα τις Πρέσπες, να διευκολυνθεί η διασυνοριακή συνεργασία για την περιβαλλοντική προστασία και να αναπτυχθεί ήπια το πανέμορφο τουριστικό προϊόν που έχει να προσφέρει η περιοχή μας.