Δήλωση Υποψήφιου Ευρωβουλευτή Πέτρου Γ. Γώγου

Δήλωση Υποψήφιου Ευρωβουλευτή Πέτρου Γ. Γώγου

Στη ζωή μου ανδρώθηκα γαλουχημένος με τα ιδανικά της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας. Με τα ίδια αυτά ιδανικά προσπάθησα να μεγαλώσω και τα παιδιά μου, και -όσο εξαρτάται από μένα- δεν θα επιτρέψω ποτέ να χλευάζονται, να λοιδορούνται και να γίνονται αντικείμενο καπηλείας από κανέναν.

Πάντοτε προσπαθούσα να συμπαρατάσσομαι με τίμιους και καθαρούς ανθρώπους, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις, όσους και όσες πίστευα ότι  πορεύονται σε αυτόν τον δρόμο. Έναν πραγματικά δύσκολο δρόμο, κακοτράχαλο, με εμπόδια ορατά, μα και αόρατες παγίδες, σαν αυτές που προκάλεσαν τόσα δεινά στην Ελλάδα μας τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, έπειτα από μια αρκετά μεγάλη διαδρομή, θεωρώ ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου, την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, να συμπορευθώ – συνταχθώ στο Πρώτο ψηφοδέλτιο της Παράταξης, που κατατίθεται εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, με απώτερο σκοπό και στόχο την συγκρότηση μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμμαχίας (που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα μας σήμερα), καθώς η Παράταξη αγωνίζεται για τις βασικές αρχές που με προσδιορίζουν ως Έλληνα και ως Ευρωπαίο πολίτη:

α. “Καθαρές θέσεις” για τη θέση και τη σχέση της Ελλάδας με την Ε.Ε, δίχως να διακυβεύονται οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, και για μια Ευρώπη ισοτίμων εθνικών κρατών, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιοπροσωπεία των λαών.

β. Ευρωσκεπτιστική θέση του κινήματος για την συνθήκη “Δουβλίνο ΙΙ”, για μια Άλλη Ευρώπη, που θα σέβεται ως ισότιμο εταίρο τη χώρα μας -και όχι ως “παρία” σε ομηρία και ύφεση για τόσα χρόνια, “αποθήκη” χιλιάδων παράνομων μεταναστών, που αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή του τόπου.

– Επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Ελλάδας-Ε.Ε. προς όφελος του Ελληνικού Λαού και της Ευρώπης των Λαών (και όχι των τραπεζιτών), για να σταματήσει η πρωτοφανής λεηλασία (μνημόνια) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και να στηριχθεί ο παραγωγικός-πρωτογενής τομέας, με άμεσο αποτέλεσμα την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Με τέτοιες καταστατικές αρχές δίνουμε το “παρών” στις επερχόμενες ευρωεκλογές επισημαίνοντας ότι εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, κομματικοδίαιτοι  ή  κρατικοδίαιτοι γόνοι “τζακιών”, αλλά  άνθρωποι καταξιωμένοι στους χώρους εργασίας και την κοινωνία, όπου πάντοτε, σε κάθε Αγώνα, ενώναμε τις δυνάμεις “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, σε όλα τα εθνικά μέτωπα, για κάθε κομμάτι του Ελληνισμού: την Κύπρο, τη Βόρειο Ήπειρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, ιδιαιτέρως δε, για τη μία και μοναδική Μακεδονία, στα χώματα της οποίας γεννήθηκα, από προγόνους που μάτωσαν γι’ αυτήν. Σταθερά και ανυποχώρητα συνεχίζουμε, μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, τον αγώνα για την ανατροπή της κατάπτυστης “Συμφωνίας των Πρεσπών”, με μοναδικό σύνθημα: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΑΔΑ”.

Η Ελλάδα μας επιβάλλεται να επιστρέψει άμεσα στην ομαλότητα. Να ξεφύγει από την επαιτεία που της έχει επιβληθεί απο την Ε.Ε. και, με δεδομένο τον πολιτισμό της και τα γεωστρατηγικά της πλεονεκτήματα, να ανακτήσει τη θέση της στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Μία Ελλάδα ισχυρή, αυτόνομη, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους πολίτες, δυνατή  με εξασφαλισμένα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με κοινωνικό πρόσωπο και όραμα για την Νέα Γενιά, με αποκατάσταση της αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς.

 

Ισχυρή Ελλάδα με Δυνατούς τους Έλληνες!

Δυνατή Ελλάδα, για δυνατή Ευρώπη!

Για τον Χριστό και την Πατρίδα…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Πέτρος Γ. Γώγος

υποψήφιος Ευρωβουλευτής

με την Παράταξη “Ελεύθερη Πατρίδα”